Coaliția a stabilit data alegerilor parlamentare și prezidențiale. Românii vor merge la vot trei săptămâni la rând…

Coaliţia de guvernare a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, cele dintâi urmând să aibă loc pe 24 noiembrie, respectiv pe 8 decembrie, iar alegerile pentru Legislativ pe 1 decembrie.

„Astfel, ţinând cont şi de opiniile exprimate de celelalte formaţiuni politice, reprezentanţii Coaliţiei au fost în consens în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, a anunţat PNL.

Coaliţia de guvernare s-a reunit joi, începând cu ora 9.00, pentru a decide calendarul alegerilor prezidenţiale şi parlamentare, în contextul în care premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit timp de două zile cu reprezentanţii partidelor, pentru a discuta despre oportunitatea organizării celor două tipuri de alegeri.

Între timp, lideri din PSD şi PNL se atacă reciproc şi ironizează şansele celor doi preşedinţi de a ajunge în finala prezidenţială. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că le va cere partenerilor de la PNL ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.