Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, pune „punctul pe i”: Marcel Ciolacu este cel care va decide dacă va fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale!

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat vineri că cel mai probabil congresul partidului va avea loc la sfârşitul lunii august şi va avea două componente – alegerea conducerii partidului şi stabilirea candidatului la Preşedinţia României.

‘Lucrurile stau aşa: probabil că în weekendul ăsta sau la începutul săptămânii viitoare vom stabili un Consiliu Politic Naţional şi vom hotărî o dată a congresului. La congres are voie să participe toată lumea. Congresul va avea două componente, o componentă de alegerea conducerii partidului şi o componentă de stabilire a candidatului la Preşedinţia României. Astea vor fi două subiecte. (…) Sunt două lucruri concrete, CPN în care se va hotărî un congres, probabil la sfârşitul lunii august, şi acolo se va decide tot”, a spus Paul Stănescu la sediul central al PSD.

El a adăugat că la congres poate să candideze oricine – atât la conducerea partidului şi să fie candidat la alegerile prezidenţiale, dacă are susţinere în partid.

„Ce îmi doresc eu de la PSD – candidatul pentru Preşedinţia României să fie un membru PSD. Dar nu ceea ce îmi doresc eu va spune şi congresul. Eu, ca simplu membru de partid, dacă vreţi, nu aş accepta un candidat independent”, a afirmat Stănescu.

Stănescu a explicat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este cel care va decide dacă va fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

„Partidul validează o candidatură, că e membru de partid, că este din afara partidului, dar preşedintele partidului are şi el o opţiune personală. El, dacă vrea să candideze, totuşi trebuie să fie validat de partid şi Marcel Ciolacu trebuie să fie validat de partid. El, ca preşedinte, ca membru de partid şi ca om, are opţiunea lui, candidez sau nu candidez. Probabil că îşi va anunţa candidatura mai târziu sau nu, dar asta depinde şi de el, pentru că nu poate să meargă cineva care nu îşi doreşte să candideze. Asta ştie numai domnul Ciolacu, nu ştim noi, nici eu, nici domnul Tudose, nici Grindeanu. E opinia personală a preşedintelui nostru”, a spus Stănescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.