Paul de România, eliberat pe cauțiune din arest, de justiția malteză, și pus sub control judiciar

Instanța din Malta a dispus faţă de Paul al României măsura controlului judiciar şi eliberarea acestuia, pe cauţiune, după ce a stat mai mult de 2 luni în arest, anunță, luni, Ministerul Justiției. Potrivit sursei citate, până se va lua o decizie definitivă cu privire la predarea sa, acesta va merge de două ori pe zi la secţia de poliţie, pentru a semna prezenţa şi nu va putea părăsi Instanţa din Malta a dispus faţă de Paul al României măsura controlului judiciar şi eliberarea acestuia, pe cauţiune, după ce a stat mai mult de 2 luni în arest, anunță, luni, Ministerul Justiției.

Potrivit sursei citate, până se va lua o decizie definitivă cu privire la predarea sa, acesta va merge de două ori pe zi la secţia de poliţie, pentru a semna prezenţa şi nu va putea părăsi țară insulară din Europa de Sud.

”Instanţa din Malta a dispus faţă de Paul-Philippe al României măsura controlului judiciar şi eliberarea acestuia, pe cauţiune, dupa ce a stat mai mult de 2 luni în arest. Până se va lua o decizie definitivă cu privire la predarea sa, va merge de două ori pe zi la secţia de poliţie, pentru a semna prezenţa. Nu va putea părăsi Malta pentru că paşaportul şi orice document de identitate sunt reţinute de instanţă”, transmite ministerul condus de Alina Gorghiu.

În plus. acesta trebuie să plătească o cauţiune de 20.000 de euro, precum şi o garanţie personală de 30.000 de euro.

”Decizia a fost justificată prin vârsta înaintată a acestuia şi prin faptul că, potrivit legislaţiei malteze, în astfel de cazuri, termenul de arest preventiv este de maximum 60 de zile”, mai arată sursa citată.

Potrivit Ministerului Justiţiei, ”la data de 25 iunie, instanţa de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României”.

”Hotărârea nu este definitivă. Justiţia din România va continua să îşi facă treaba cât se poate de bine pentru a-i aduce în ţară pe fugarii statului român, indiferent de cât de sonor le este numele.”, mai arată instituţia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.