Șoferii care refuză testarea cu etilotestul sau drugtestul vor rămâne fără permis până vin rezultatele de sânge! Petiție online, inițiată pentru a anula aceste prevederi din lege!

Cea mai nouă modificare a codului rutier a stârnit revoltă printre șoferi. Cu alte cuvinte, cei care refuză testarea cu etilotestul sau drugtestul vor rămâne fără permis până vin rezultatele de sânge. Nemulțumiți, românii au inițiat inclusiv o petiție online și îi cer premierului Marcel Ciolacu anularea modificărilor din lege. 

Cea mai nouă modificare a Codului Rutier a dus la o adevărată revoltă printre români. Mai exact, conducătorii auto sunt nemulțumiți că ar putea rămâne fără permis luni bune. Și asta pentru că procesarea testelor durează foarte mult.

Motivul pentru care unii șoferi refuză testarea cu drugtestul este faptul că, susțin conducătorii auto, jumătate dintre acestea s-au dovedit că dau rezultate fals pozitive.

Nemulțumiți, românii au inițiat inclusiv o petiție online, cerând premierului Marcel Ciolacu anularea modificărilor din lege. Acesta însă nu a cedat presiunilor și a spus ca ordonanța va rămâne în vigoare.

„Cu adevărat statul român trebuie să dea un răspuns în timp real. Eu consider că 72 de ore, 48 de ore, între 48 de ore și 72 de ore, este un răspuns într-un timp rezonabil. Mă refer la testele de sânge. Și cred că nu e o catastrofă că pentru 2 zile rămâi fără permis. După ce statul român își face treaba și este capabil să dea un răspuns într-un timp real, venim cu aplicarea legii”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.