Curtea Internațională de Arbitraj a confirmat legalitatea și caracterul executoriu al contractului de reasigurare încheiat între EIG Re și Euroins România

Curtea de Arbitraj Internațional din cadrul Institutului de Drept Internațional Privat de la Sofia a luat o decizie, pe 2 iulie 2024, cu privire la dosarul de arbitraj inițiat de Compania de Asigurări EIG Re EAD (EIG Re) în legătură cu Contractul de Reasigurare (Contractul de Reasigurare), încheiat la data de 9 februarie 2023 între EIG Re și Euroins România – Asigurare Reasigurare S.A. (Euroins România), subsidiară a Euroins Insurance Group AD.

Decizia confirmă pe deplin cererea de arbitraj a EIG Re, inclusiv prin:

  • confirmarea că acest contract de reasigurare este încheiat în conformitate cu toate cerințele legislației bulgare (legislația aplicabilă în legătură cu Contractul de reasigurare);
  • confirmarea faptului că acest contract de reasigurare este pe deplin efectiv și nu există condiții de nulitate parțială și/sau totală a vreuneia dintre clauze și/sau Contractul de reasigurare;
  • confirmarea că acest contract de reasigurare a fost reziliat legal la 17 martie 2023;
  • confirmarea că, în urma încetării de drept a Contractului de reasigurare, prima minimă și de depozit sunt reținute în mod legal de către EIG Re.

Actuala decizie a Curții de Arbitraj confirmă faptul că acțiunile conducerii EIG Re, Euroins România, precum și ale Euroins Insurance Group, au fost legale și efectuate în deplină conformitate cu cerințele legislației bulgare aplicabile.

Acțiunile Conducerii Euroins Insurance Group s-au concentrat pe deplin pe asigurarea suportului necesar poziției de solvabilitate a Euroins România, iar Contractul de Reasigurare a fost unul dintre instrumentele cheie în acest proces.

Actuala Decizie de Arbitraj confirmă faptul că demersurile întreprinse de către Conducerea Euroins Insurance Group au fost suficiente și legale pentru a asigura sprijinul necesar al filialei din România a Grupului. De asemenea, confirmă că motivele revocării licenței Euroins România au fost legate exclusiv de acțiunile extrem de discutabile ale fostei conduceri a autorității de supraveghere financiară din România (ASF), care au afectat în mod semnificativ drepturile tuturor deținătorilor de polițe de asigurare.

Conducerea Euroins Insurance Group își continuă procesul corespunzător de apărare a intereselor tuturor părților interesate și asiguraților.

Eurohold Bulgaria AD

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic și financiar lider care operează în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Este listată la Bursa de Valori din Bulgaria și Varșovia. Eurohold deține Electrohold, un grup energetic lider din Bulgaria și proprietarul celui mai mare distribuitor, furnizor și comerciant de energie electrică din țară, care are 3.000 de angajați și deservește peste 3 milioane de consumatori. Eurohold deține, de asemenea, Euroins Insurance Group AD (EIG), un grup lider de asigurări din regiune, care operează în 11 țări.

www.eurohold.bg; www.eig.bg; www.electrohold.bg 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.