Joe Biden nu va renunța la candidatura la prezidențiale

Preşedintele american Joe Biden a promis că va „continua această cursă până la sfârşitul” alegerilor din noiembrie, în ciuda solicitărilor venite din partea unor democraţi pentru a renunţa la candidatura, potrivit BBC.

Într-o scrisoare trimisă luni democraţilor din Congres, Biden spune că „nu ar mai candida dacă nu ar crede în mod absolut că l-ar putea învinge pe Donald Trump”.

În scrisoare, Biden a scris că a „auzit îngrijorările pe care oamenii le au” şi că „nu este orb faţă de ele”, dar că alegătorii democraţi din primare au „vorbit clar şi hotărât” că ar trebui să candideze.

„A fost decizia lor. Nu presa, nu experţii, nu marii donatori, nici un grup selectat de indivizi, oricât de bine intenţionaţi”, a scris Biden.

„Nu am nicio îndoială că eu, noi îl putem învinge pe Donald Trump. Avem o singură treabă de făcut. Şi aceasta este să-l învingem pe Donald Trump”, a precizat Joe Biden.

„Acum că v-ați întors din vacanța de 4 iulie, vreau să știți că, în ciuda tuturor speculațiilor din presă și din alte părți, sunt ferm hotărât să rămân în această cursă, să alerg această cursă până la capăt și să-l înving pe Donald Trump”, scrie el.

„Am avut conversații ample cu conducerea partidului, oficialii aleși, membrii de bază și, cel mai important, cu alegătorii democrați în ultimele 10 zile. Am auzit preocupările pe care le au oamenii – temerile și grijile lor de bună credință cu privire la ceea ce este în joc în aceste alegeri. Nu sunt orb la ele. Credeți-mă, știu mai bine decât oricine responsabilitatea și povara pe care le poartă nominalizatul partidului nostru. Am purtat-o în 2020 când soarta națiunii noastre era în joc”, spune el.

„De asemenea, știu că aceste preocupări vin dintr-un loc de respect real pentru întreaga mea carieră în serviciul public și pentru recordul meu ca Președinte, și am fost mișcat de expresiile de afecțiune pentru mine de la atât de mulți care m-au cunoscut bine și m-au susținut de-a lungul vieții mele publice. Am fost recunoscător pentru sprijinul solid, de nezdruncinat, de la atât de mulți democrați aleși în Congres și din întreaga țară și am luat multă putere din hotărârea și determinarea pe care le-am văzut de la atât de mulți alegători și susținători de la bază, chiar și în cele mai grele săptămâni”, continuă el. „Pot răspunde la toate acestea spunând clar și fără echivoc: nu aș candida din nou dacă nu aș crede absolut că sunt cea mai bună persoană pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2024″.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.