Livratorii și influencerii, sub lupa ANAF

Influencerii și livratorii au ajuns sub lupa ANAF! Inspectorii antifraudă anunță că cei care fac bani din livrare, transport de persoane sau din rețelele de socializare sau alte platforme online nu își declară veniturile, după cum arată datele din al doilea semestru al anului trecut. 

Datele vin în contextul în care România are în continuare una dintre cele mai mari rate ale evaziunii fiscale din Uniunea Europeană.

Odată ajunși sub lupa inspectorilor antifraudă, cei care s-au sustras pe diverse căi plăți taxelor ar putea fi puși să plătească atât taxele din urmă, cât și penalități pentru întârziere.

ANAF a publicat un document care are o listă privind deficiențele în privința aplicării legislației fiscale pe al doilea semestru al anului 2023.

1. Nedeclararea veniturilor impozabile obținute din activitățile de comerț electronic (e-commerce) de către persoane fizice.

2. Nedeclararea veniturilor obținute din tranzacțiile cu criptomenede.

5. Nedeclararea veniturilor obținute de persoane fizice din activitatea de creare de conținut online și promovarea pe diferite platforme media (adică rețele de socializare ca Facebook, Instagram, Youtube, Tik-Tok etc.).

6. Modul de completare a declarației unice (prin completarea eronată a rubricilor prevăzute/ nedeclararea tuturor veniturilor) depuse de persoanele fizice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.