George Maior va reprezenta NATO în Iordania

NATO va deschide un birou de legătură în Iordania, iar România va deveni la 1 ianuarie 2023 Ambasadă Punct de Contact NATO în Georgia şi în Iordania pentru o perioadă de doi ani (2023-2024). Astfel, George Maior va reprezenta NATO în Iordania.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că România va prelua, de la 1 ianuarie 2023, două noi mandate de Ambasadă Punct de Contact NATO (Contact Point Embassy – CPE) în Georgia, respectiv în Iordania, pentru o perioadă de doi ani (2023-2024). George Maior va reprezenta NATO în Iordania.

Totodată, România va continua mandatul de Ambasadă Punct de Contact NATO la Helsinki, până la finalizarea procesului de aderare a Finlandei la NATO (încheierea ratificării de către toate statele aliate a Protocolului de Aderare al Finlandei la Alianţă). De asemenea, România va exercita, până la finele anului curent, atribuţiile de Ambasadă CPE în Kuwait.

„Asumarea de către România a acestor noi responsabilităţi reflectă ataşamentul solid al ţării noastre faţă de Alianţă, precum şi rolul ţării noastre de promotor activ al politicii de parteneriate a NATO, instrument esenţial în promovarea stabilităţii atât pentru membrii, cât şi pentru statele din imediata vecinătate a Alianţei”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.