Premierul Ciolacu anunță modificarea OUG privind siguranța rutieră

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi va fi modificată ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră şi a explicat că dacă rezultatul testelor antidrog nu vine în cel mult 72 de ore, atunci şoferii primesc înapoi carnetele de conducere. El adăugat că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a învăţat lecţia şi ”nu va pune căruţa înaintea cailor”, premierul utilizând o expresie similară cele folosite de preşedintele Klaus Iohannis în urmă cu o zi, pentru a se exprima pe acest subiect.

Guvernul modifică OUG privind testarea anti-drog a șoferilor. Potrivit OUG, dacă rezultatul testelor antidrog nu vine în maximum 72 de ore, şoferii primesc înapoi permisele de conducere.

Ciolacu a precizat că măsurile pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta libertăţile cetăţeneşti.
”Măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.  Vom monitoriza foarte atent în continuare problema testării antidrog, doar aşa putem preveni tragedii precum cea de la 2 Mai. Ministerile Sănătăţii şi Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiză comună despre capacitatea de respectare a termenului de 72 de ore. Pregătim inclusiv norme privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor în vederea testării antidrog. Vor fi gata în cinci zile de la intrare în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă de azi. Sper că domnul ministru Predoiu a învăţat lecţia şi în viitor nu va pune căruţa înaintea cailor. Domnul ministru oricum va ieşi la briefing şi va explica românilor modificările de azi”, a afirmat Marcel Ciolacu.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.