“Tricolorii” lui Iordănescu, inspirație pentru judoka la JO

Calificat în premieră la Jocurile Olimpice de la Paris, judoka Alex Creț a rămas impresionat de echipa națională de fotbal și de fanii “tricolorilor”. Sportivul de 22 de ani nu a ratat nicio partidă de la turneul final din Germania.
La 22 de ani, Alex Creț este singurul judoka român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul a primit vestea calificării în timp ce se afla la un stagiu de pregătire în Croația.
„Prin această calificare, în primul rând mi-am demonstrat mine  că pot, mi-am dorit dintotdeauna să ajung la Jocurile Olimpice și e o mândrie pentru mine că voi fi acolo” -Alex Creț, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la judo, la categoria de 90 de kilograme
Pe lângă judo, Alex este pasionat și de fotbal. El nu a ratat niciun meci de la Euro.
 „Am rămas plăcut surprins și îi felicit pe băieți, o țară întreagă a fost mândră de ei de ei. A fost foarte frumos sentimentul să știm că echipa noastră este printre cele mai bune din Europa” -Alex Creț, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la judo, la categoria de 90 de kilograme.
Tânărul sportiv are și o dorință!
„A fost impresionant să văd câți suporteri a strâns naționala, mi-aș dori să fie și la judo la fel. A fost foarte frumos” -Alex Creț, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la judo, la categoria de 90 de kilograme.
Antrenorul l-a pregătit și pe tatăl lui Alex
Emil Morar, cel care îl pregătește pe sportiv atât la echipa de club, CSM Oradea, cât și la lotul national de seniori, spune că obiectivul României la Paris este deja trasat.
„Obiectivul nostru intern e o medalie. Alex este fericit, bucuros că a reușit această calificare și îl văd foarte motivat, foarte hotărât, încrezător în șansa lui. La fel sunt și eu foarte încrezător de a obține un rezultat cât mai bun” -Emil Morar, antrenor Alex Creț.
Cel care îl antrenează pe Alex l-a pregătit și pe tatăl lui. De la părintele său a moștenit tânărul pasiunea pentru judo.
“El m-a dus la 10 ani mai întâi la un antrenament să văd dacă îmi place, după am zis să rămân. Eu îl vedeam pe tata ca pe un idol, la fel îl văd și acum și mi-am dorit mult să ajung ca el, să am și eu medalii și să fiu un sportiv adevărat” -Alex Creț, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la judo, la categoria de 90 de kilograme.
 Alex s-a apucat de judo în 2012, chiar în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra.
„Am urmărit competiția. Aveam și un orădean acolo pe Dan Fâșie care era antrenat de antrenorul meu de acum Emil Morar și am zis că vreau să ajung și eu într-o zi la Jocurile Olimpice” – Alex Creț, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la judo, la categoria de 90 de kilograme.
E medaliat cu bronz la Europeanul de la Zagreb
Alex Creț și-a trecut anul acesta în palmares o medalia foarte importantă, bronzul european la Campionatul European de seniori de la Zagreb. „Ziua în care am câștigat medalia europeană la seniori cred că a fost una dintre cele mai fericite din viața mea. Două zile după ce am câștigat-o încă nu știam ce mi se întâmplă. M-am bucurat foarte tare” -Alex Creț, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la judo, la categoria de 90 de kilograme.
Primele persoane pe care sportivul le sună după ce câștigă o medalie sunt părinții și prietena lui.
„Mama nu a văzut niciun meci de-al meu, nu poate în schimb tata e foarte fericit. La fel și prietena mea, care înțelege foarte bine fenomenul pentru că și ea a practicat judo-ul de performanță” -Alex Creț, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la judo, la categoria de 90 de kilograme.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.