Piața transportului aerian în continuă creștere. HiSky, cu peste 40% mai mulți pasageri în primele șase luni ale anului!

După încheierea primului semestru al anului 2024, compania aeriană HiSky raportează o creștere cu 42% a numărului de pasageri transportați, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 767.000 de persoane au călătorit cu aeronavele HiSky, pe rutele regulate sau charter, între lunile ianuarie-iunie, ale anului curent, cu aproximativ 227.000 mai multe decât în primele șase luni din 2023.

Conform datelor de trafic distribuite pe segmente, cele mai accesate zboruri, cu plecare de pe aeroportul Otopeni, au fost pe cele două rute interne, București – Cluj Napoca, cu circa 50.000 de pasageri și București – Timișoara, cu, în jur de, 44.000 de pasageri. Un impact semnificativ în creșterea înregistrată de compania aeriană s-a datorat și inaugurării zborurilor directe long courier, pe ruta regulată București – New York, și în regim charter, către destinații îndepărtate din Africa și Asia. În luna decembrie a anului trecut, după introducerea în flotă a unei aeronave wide-body, HiSky a devenit singurul operator care are în portofoliu acest tip de zboruri, de pe un aeroport din România. Peste 10.000 de pasageri au călătorit către Zanzibar și Maldive, de la începutul acestui an, iar, în numai o lună de la deschiderea rutei regulate, nu mai puțin de 3.000 de pasageri au zburat, fără escală, înspre sau dinspre Statele Unite ale Americii.

„Parcursul nostru, de până acum, a făcut ca la fiecare perioadă de raportare să înregistrăm o creștere substanțială și, iată că reușim, de doi ani, să ne menținem în topul companiilor aeriene din regiune. Suntem însă cu atât mai mândri de rezultatele primului semestru al anului 2024 cu cât vorbim despre o schimbare în obiceiurile de călătorie ale pasagerilor. Avem valori de trafic impresionante pe rutele interne, așa cum am și prevăzut că se va întâmpla, atunci când am lansat aceste curse, și, în plus, un număr mare de pasageri care aleg să exploreze dincolo de Europa. Ne bucurăm că facilitățile pe care le-am creat – un program stabil și accesibil pentru legătura între principalele orașe și București, zboruri cu conexiune și călătorii fără escală, pe distanțe lungi – au contribuit nu doar la dezvoltarea companiei, ci a întregii piețe de transport aerian”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Cu o flotă de opt aeronave, HiSky operează zboruri din România și Republica Moldova, de pe aeroporturile București, Cluj Napoca, Timișoara, Satu Mare, Iași, Oradea și Chișinău, pe 31 de rute directe și 23 de rute cu conexiune. Din numărul total de pasageri raportat în prima jumătate a anului, 60% au fost înregistrați în România și 40% în Republica Moldova. În plus față de zborurile regulate, compania aeriană își menține poziția de lider al pieței charter și operează zboruri către cele mai populare destinații de vacanță, în parteneriat cu principalele agenții de turism.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.