REPER solicită Poliției să se autosesizeze, din oficiu, în cazul profesorului Bulai

Partidul REPER solicită Poliţiei Române să se sesizeze din oficiu, „de urgenţă”, şi să ancheteze toate cazurile de hărţuire sexuală, în contextul „abuzurilor profesorului Alfred Bulai”, reclamate de studente de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

„Ne revoltă un nou caz de hărţuire sexuală, adus la lumină prin vocile curajoase ale studentelor de la SNSPA care reclamă abuzurile profesorului Alfred Bulai (…). Suntem alături de victime şi luptăm ca acestea să fie protejate, luptăm ca mediul academic să devină un spaţiu sigur pentru studente şi studenţi, iar abuzatorii să fie traşi la răspundere şi pedepsiţi drastic. Partidul REPER cere Poliţiei Române să se sesizeze din oficiu, de urgenţă, şi să ancheteze toate aceste cazuri, nemaifiind nevoie de plângere prealabilă din partea victimelor”, precizează Partidul REPER într-un comunicat transmis, luni, Agerpres.

Totodată, REPER cere Ministerului Educaţiei să implementeze un ghid de conduită în învăţământul universitar.

„În acelaşi timp, Partidul REPER cere Ministerului Educaţiei să implementeze un ghid de conduită în învăţământul preuniversitar, să creeze o comisie cu reprezentanţii universităţilor pentru a stabili norme uniforme privind codurile de etică (doar un număr infim de ghiduri adoptate de universităţi detaliază paşii necesari pentru a sesiza cazurile de hărţuire sexuală şi abuzurile asupra studenţilor), proceduri de informare a elevilor şi studenţilor şi mecanisme eficiente de raportare”, potrivit sursei citate.

Conform sursei citate, printre victimele lui Alfred Bulai se află şi o membră a REPER.

„Printre victimele lui Alfred Bulai se află şi colega noastră, care a ales să împărtăşească povestea ei pentru a trage un semnal de alarmă şi pentru a încerca să prevină existenţa unor astfel de comportamente încă prezente în şcoli şi universităţi. Suntem cu tot sufletul alături de ea în aceste momente extrem de dificile, înţelegem cât i-a fost de greu să vorbească deschis despre trauma prin care a trecut şi trece. Îi transmitem cât de mult ne inspiră prin curajul ei şi dorinţa de a rupe cercul tăcerii şi de a ajuta şi alte femei tinere să nu mai treacă prin situaţii de abuz, intimidare, hărţuire sexuală ori viol. De multe ori, astfel de poveşti rămân cu victimele şi nu ajung mai departe”, se arată în comunicat.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.