Eurodeputatul Victor Negrescu, una dintre opțiunile României pentru postul de comisar european!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că eurodeputatul Victor Negrescu este „una dintre opţiuni” privind propunerea pe care România o va avansa, după încheierea negocierilor asupra portofoliilor, pentru postul de comisar european care va reveni ţării noastre în viitoarea Comisie Europeană.

El a fost întrebat dacă s-a hotărât care va fi propunerea României pentru postul de comisar european.

„Urmează să avem discuţii, să am şi discuţii directe cu doamna preşedintă a Comisiei, Ursula von der Leyen. Scrisoarea, normal, e adresată preşedintelui României, fiindcă preşedintele e membru al Consiliului European. Cum e şi normal, preşedintele a direcţionat acea scrisoare către primul-ministru, pentru că primul-ministru desemnează comisarul. Posturile se negociază întâi în interiorul familiilor europene. Haideţi să ajungem în zona… Prima opţiune este dacă România îl mai menţine în funcţie pe fostul comisar, lucru pe care l-am decis deja – nu mai menţinem fostul comisar, doamna Văleanu, care a fost la Transporturi”, a explicat Ciolacu.

Prim-ministrul a informat că europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose a refuzat o eventuală nominalizare pentru postul de comisar european.

„Ce pot să vă spun, foarte clar, şi nu o spun cu bucurie, colegul nostru Mihai Tudose nu doreşte să meargă comisar. Am avut o discuţie cu dânsul şi a zis că vrea să rămână alături de echipă, fiindcă, în momentul în care devii comisar, nu mai ai dreptul să faci politică, trebuie să te retragi din politică. Şi Mihai (…) a decis să rămână în echipa pe care o formăm cu toţii. Cu alte cuvinte, m-a refuzat, ca să fiu mai direct”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.