Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis la Teheran!

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis la Teheran, în Iran, a anunţat, miercuri, gruparea militantă palestiniană Hamas. Ismail Haniyeh, care s-a alăturat Hamas la sfârşitul anilor 1980, a participat, marţi, la ceremonia de depunere a jurământului de către noul preşedinte al Iranului, Masoud Pezeshkian. Moartea sa este acum investigată în Iran.

Ismail Haniyeh a fost mult timp lider politic al grupului militant, relatează CNN.

În vârstă de 62 de ani, acesta s-a născut într-o tabără de refugiaţi de lângă oraşul Gaza şi s-a alăturat Hamas la sfârşitul anilor 1980.

Până în 2017, a devenit şeful grupului şi a fost numit ”terorist global special desemnat” de către Statele Unite la scurt timp după aceea.

În aprilie, raidurile aeriene israeliene au ucis trei dintre fiii lui Haniyeh şi patru dintre nepoţii săi, potrivit Hamas.

La momentul respectiv, Haniyeh – care era stabilit în Qatar – a insistat că moartea lor nu va afecta încetarea focului şi negocierile în curs privind ostaticii.

”Oricine crede că ţintirea copiilor mei în timpul discuţiilor de negociere şi înainte de convenirea unui acord va forţa Hamas să renunţe la cererile sale este iluzoriu”, a spus el.

Uciderea liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, face obiectul unei anchete, iar rezultatele vor fi anunţate în cursul zilei de astăzi, a anunţat presa de stat iraniană, citând o declaraţie a Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.