Romsilva, una dintre cele mai profitabile companii ale statului, a alimentat bugetul statului din profitul ei cu peste 700 de milioane de lei în ultimii cinci ani!

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, care administrează pădurile statului, este una dintre cele mai profitabile companii ale statului, an de an, dar și unul dintre cei mai mari angajatori la nivel național, cu peste 14.000 de angajați.

Romsilva a avut, în ultimii cinci ani, între 2019 și 2023, un profit brut cumulat de 792.650.886 de lei, asta în condițiile în care piața lemnului a trecut prin numeroase turbulențe. Din această sumă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plătit un impozit pe profit de 131,02 milioane lei, iar din profitul net, de 661,62 milioane lei, a vărsat la bugetul statului alți 585,69 milioane lei, deci un total de 716,71 milioane lei, o sumă considerabilă.

Am făcut calculul doar pe profitul obținut de Romsilva, fără a lua în considerare totalul obligațiilor fiscale și bugetare, care se ridică anual la peste 1,1 miliarde lei.

De remarcat că Romsilva se autofinanțează, iar o parte din venituri sunt realizate din servicii silvice asigurate proprietarilor privați de păduri, regia asigurând servicii silvice pentru un milion de hectare aflate în alte forme de proprietate. Și tot la acest capitol, trebuie remarcat faptul că Romsilva investește masiv în regenerarea pădurilor de stat, cele 3,13 milioane de hectare păduri de stat administrate, precum și în construcția de drumuri forestiere sau achiziția de utilaje moderne.

Chiar în perioada pandemiei sau când au existat turbulențe semnificative pe piața lemnului din ultimii ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a obținut profit, printr-un management performant și adaptarea la situațiile de criză și la nevoile pieței.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.