Djokovic, după cucerirea aurului olimpic la Paris: Este cel mai mare succes al carierei mele!

Tenismanul sârb Novak Djokovic, campion olimpic la Paris-2024, unde a cucerit singurul trofeu care lipsea din impresionantul său palmares, a asigurat că aceste este „cel mai mare succes” al carierei sale, informează EFE.

„Mi-am atins toate obiectivele, dar iubesc acest sport şi nu-l practic doar pentru a câştiga, îl practic pentru că îmi place să concurez, să mă antrenez, să-mi îmbunătăţesc nivelul. Acest sport mi-a dat totul şi vreau să-i returnez cu sacrificiu”, a spus sârbul, adăugând că se antrenează „la fel de mult ca un tânăr care abia a început”.

Djokovic a insistat că aurul olimpic l-a ocolit până acum şi a asigurat că obţinerea lui „a fost cel mai dificil obstacol” şi un obiectiv la care visa ”de ani de zile”.

„Mi-a rezistat, am luat bronzul la primele mele Jocuri şi nu l-am putut câştiga la următoarele trei ediţii. Fiind aici, la 37 de ani, împotriva unuia dintre cei mai buni rivali din lume, care tocmai a câştigat turneul de la Roland Garros, care are un tenis de o calitate enormă, face ca acesta să fie cel mai mare succes al carierei mele”, a precizat el.

Novak Djokovic, deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (24), a dezvăluit, totodată că la finalul turneului olimpic „i-a mulţumit lui Dumnezeu”‘ pentru că i-a dăruit atâtea succese.

„Nole” a subliniat că a concura pentru ţara sa „este cel mai mare lucru pe care îl poate face un sportiv”, iar „purtarea drapelului sârb motivează mai mult decât orice altceva”.

Sârbul a precizat că această victorie de la Paris vine „într-un an foarte ciudat”, în care nu a câştigat niciun turneu, dar a asigurat că Jocurile au reprezentat „prioritatea” sa, pentru că a fost „‘ultima oportunitate” de a deveni campion olimpic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.