Consecințele scandalului de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”: Șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Sorin Luca, a demisionat!

Şeful Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, Sorin Luca, a demisionat, în urma situaţiei create la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, a anunţat, miercuri, ministrul Alexandru Rafila, înaintea şedinţei de Guvern.

„A considerat că e oportun să-şi dea demisia într-o astfel de situaţie”, a precizat Rafila.

Zilele trecute, Alexandru Rafila spunea că Sorin Luca nu are motive să renunțe la funcție.

În aprilie – după ce un asistent medical a susținut că, în perioada 4-7 aprilie, la ATI de la Sf. Pantelimon ar fi decedat 20 de pacienti din cauză că medicii le-ar fi administrat noradrenalină în doze necorespunzătoare – Corpul de Control de la Sănătate, condus de Sorin Luca, a fost în control.

Raportul scris în urma controlului făcut în perioada 12-16 aprilie arăta că informațiile apărute în spațiul public cu privire la pacienți nu se susțin, iar pacientii care au decedat la ATI (Anestezie Terapie Intensivă) au fost tratati corect. Toate procedurile au fost respectate, arată raportul.

După informațiile apărute în spațiul public, Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a autosesizat și a început o anchetă penală la „Sf. Pantelimon”. În urma acestei anchete, două doctorițe au fost arestate preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de ucidere din culpă și omor cu premeditare.

Spitalul „Sf. Pantelimon” are, de luni, 12 august, un nou manager interimar, numit pentru două luni. Este vorba despre Răzvan Jitianu, medic primar chirurgie generală, coordonator al Blocului Operator Central al spitalului din București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.