De ce mai plătim Poliția Română? Polițiștii de la Secția 7, mostră crasă de incompetență!

Marți după miezul nopții. Strada Ripiceni. În fața blocului veselie mare. Râsete, muzică, distracție. Ce contează că este trecut de miezul nopții. Teoretic, la ora aceea sunt oameni care trebuie să doarmă pentru a plăti salariile nesimțite ale angajaților unor instituții care trebuie să asigure, nu-i așa, liniștea și ordinea publică. Nemaiputând suporta nesimțirea, soția își face curaj și suna la 112. Reclamă situația! În 10-15 minute, ajunge primul echipaj. De la Secția 7 Poliție. Un băiat și o fătuca, probabil angajați pe criterii care, personal, îmi scapă. Se dau jos din mașină. Gălăgia continua. Nimeni nu se sinchisește să se ridice de pe bordura unde avea loc cheful. Privesc de la geam și aud cum se cer, timid, niște buletine. Se comentează, se protestează din partea scandalagiilor. Echipajul de poliție pleacă în două minute. Stupoare! Petrecerea continuă! Nici vorbă ca vreunul dintre petrecăreți să plece spre casă. După încă 30 de minute, sunăm din nou la 112.

De data aceasta, mai ”eficienți” ca prima dată, după încă vreo 5 minute, apare un alt echipaj. Nu coboară nimeni din masină. Se negociaza de pe geam! După alte parlamentări, grupul de gălăgioși se ridică și se face că pleacă. Polițiștii, din nou, pleacă! Probabil, raportând, din nou, că misiunea a fost îndeplinită! Tot grupul se mută de la scara 3 la scara 1. Discuțiile despre tot și toate , asezonate cu manele ascultate de pe telefon, continuă! Până la patru dimineața!

Cât de penibilă a putut ajunge Poliția Română? Ca și instituție! Este inadmisibil să nu mai ai niciun dram de autoritate! Vreți salarii mărite, băieți?! Făceți-vă treaba! Nu negociați cu cei care încalcă legea! De ce trebuie să vă mai plătim? Dați-vă, în bloc, demisiile, și duceți-vă la sapă, dacă nu știți și nu puteți respecta și aplica legea!

Ca și jurnalist și plătitor de taxe aș dori să știu dacă trebuie să nu pot dormi nopțile și să fac în zadar apelări la 112? Concret, care este finalitatea celor două apeluri la 112? Pentru că bugetul MAI se negociază la sânge în comisiii parlamentare și Guvern pentru că, nu-i așa, trebuie să asigurăm fondurile necesare asigurării liniștii și ordinii publice! Rușinos!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.