US Open 2024: Novak Djokovic ar putea cuceri al 25-lea său titlu de Grand Slam

Novak Djokovic ar putea stabili un nou record de turnee de Grand Slam câștigate. Dacă va triumfa la US Open (26 august – 8 septembrie), tenismenul sârb va avea 25 de titluri și se va detașa de australianca Margaret Court, care, ca și el în prezent, are 24 de victorii în cele mai importante competiții de tenis.

Djokovic (37 de ani) va debuta la Flushing Meadows la mai puțin de o lună după victoria extraordinară de la Jocurile Olimpice 2024, când a devenit cel mai vârstnic câștigător al aurului olimpic. După ce l-a învins pe noul său mare rival, Carlos Alcaraz (21 de ani), sârbul a izbucnit în plâns. Potrivit CasePariuriStrainatate.com, principalul contracandidat al lui Djokovic la US Open este tot Alcaraz.

Era singurul titlu care îi lipsea din palmares și, după accidentarea de la Roland Garros și operația la genunchi, participarea la Olimpiada de la Paris era pusă sub semnul întrebării. Ar fi ratat pentru totdeauna șansa de a deveni campion olimpic, deoarece este greu de crezut că s-ar fi aflat printre favoriți la Los Angeles 2026, atunci când va avea 41 de ani.

Așadar, Djokovic a câștigat tot ce se putea în tenis, obținând 184 de dolari de dolari din premii. Averea sa este cotată la peste 250 de milioane de dolari. Banii primiți pentru medalia de aur de la Olimpiadă, 200.000 de euro, i-a donat. Prin fundația sa, finanțează construirea de grădinițe și școli în satele sărace din Serbia.

Nu a participat la turneul de la Cincinnati

„Nu știu ce voi face în perioada următoare. Ca să fiu sincer, probabil pentru prima dată în cariera mea, nu vreau să-mi fac planuri sau să vorbesc despre ce urmează pentru că am muncit atât de mult pentru această medalie, timp de atât de mulți ani. Am sacrificat multe. A fost o călătorie lungă. Și chiar vreau să mă bucur de ea cât mai mult posibil, să fiu în acest moment și apoi să mă gândesc la ce se va întâmpla în continuare”, a spus „Nole”, după triumful de la JO 2024.

El nu a participat la turneul Masters de la Cincinnati, iar până la US Open va lua parte doar la un eveniment demonstrativ, alături de John McEnroe, Carlos Alcaraz și Andre Agassi. Nu va juca niciun meci pe hard înainte de cele de la Flushing Meadows.

În continuare, sârbul nu va participa la Laver Cup, la finalul lunii septembrie, preferând un joc demonstrativ cu Grigor Dimitrov. În schimb, noul campion olimpic își va reprezenta țara în Cupa Davis și și-a anunțat prezența la Masters-ul de la Shanghai, care începe pe 2 octombrie, unde nu a mai fost din 2019. După Masters-ul de la Paris, care va pe 28 octombrie, anul sportiv se va încheia cu Turneul Campionilor.

Carlos Alcaraz este deja o stea în tenisul mondial

Pe 14 iulie, în turneul de la Wimbledon, Alcaraz l-a învins pe sârb cu 6-2, 6-2, 7-6 (7/4). Cei doi s-au întâlnit de 6 ori în ultimii doi ani, împărțindu-și victoriile.

Exceptând eșecul de la JO, până acum a fost un an bun pentru noua stea a tenisului mondial. Cel mai tânăr număr 1 ATP din istorie, ibericul a câștigat turneele de la Roland Garros și de la Wimbledon. A doborât trei recorduri în 2024:

A devenit cel mai tânăr jucător care a jucat finale individuale de Grand Slam pe trei suprafețe diferite (21 de ani și o lună);

A devenit cel mai tânăr jucător care a câștigat Channel Slam (French Open și Wimbledon) – 21 de ani și 2 luni;

A devenit cel mai tânăr finalist la Jocurile Olimpice.

Totodată, a câștigat al 5-lea Masters 1000 și a intrat în Top 10 jucători cu cele mai multe astfel de titluri de Masters (la egalitate cu alți 7 jucători). A intrat și în Top 10 jucători cu cele mai mari câștiguri din tenis.

Recent, Alcaraz a fost eliminat la turneul Masters de la Cincinnati de către Gael Monfils și și-a distrus racheta de nervi, fiind sancționat de arbitri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.