Kamala Harris promite un armistițiu în Fâșia Gaza

Kamala Harris, care a acceptat oficial oficial, joi, la Chicago, nominalizarea democraților pentru alegerile prezidențiale din noiembrie,  a promis că va „încheia” un acord pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza, devastată de un război între Israel şi Hamas de mai bine de zece luni, relatează AFP.

„Este timpul să ajungem la un acord pentru (eliberarea) ostaticilor şi să instaurăm o încetare a focului”, a declarat candidata democrată la Casa Albă în cursul unui discurs rostit la Chicago. „Au fost pierdute atât de multe vieţi nevinovate. Oameni disperaţi şi înfometaţi fug fără încetare pentru a se adăposti. Amploarea suferinţei este sfâşietoare”, a adăugat ea.

Harris a promis, de asemenea, că va fi „ferm alături de Ucraina şi aliaţii noştri din NATO” şi că nu se va „împrieteni cu dictatorii”, dacă va fi aleasă preşedinta Statelor Unite în noiembrie, un atac direct la adresa lui Donald Trump.

„Nu mă voi împrieteni cu tirani şi dictatori precum Kim Jong Un, care îl susţin pe Trump, pentru că ei ştiu că el este uşor de manipulat cu linguşiri şi favoruri, ştiu că nu îi va trage pe autocraţi la răspundere pentru că el însuşi vrea să fie un autocrat”, a declarat Kamala Harris în cursul discursului de nominalizare la convenţia democrată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.