Cod galben și portocaliu de furtuni pe litoral

Furtuni de cod portocaliu și galben în mai multe județe. Mai multe străzi și gospodării au fost inundate, în multe zone au fost ploi cu grindină, iar o femeie a fost rănită după ce un copac a căzut peste ea. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare cod galben de furtuni pentru litoral.

Meteorologii ANM au emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 28 august, ora 10 – 29 august, ora 10 de furtuni. Se anunță cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică în Dobrogea, estul Munteniei.

”În intervalul menționat, în Dobrogea și estul Munteniei vor fi averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 45…55 km/h) și trecător descărcări electrice. Prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în celelalte zone”, a transmis ANM.

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, apropiată de cea normală la această dată, se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.