Care sunt angajații din învățământ care vor primi, în luna octombrie, primele de carieră didactică și cele profesionale!

În octombrie 2024 vor primi primele de carieră didactică și cele profesionale doar angajații din sistemul de învățământ care au activat în anul școlar 2023-2024.

În octombrie vor primi primele de carieră didactică și profesionale doar angajații din învățământ din anul școlar 2023-2024, potrivit surselor Edupedu.ro. Școlile trebuie să întocmească liste cu numele celor care vor primi primele în anul în curs și să le trimită apoi inspectoratelor școlare, potrivit ordinului de ministru nr. 875/2024 publicat în Monitorul Oficial. Mai departe trebuie să ajungă la Ministerul Educației și cel al Fondurilor Europene până în data de 30 septembrie. Listele se realizează pe categorii de eligibilitate și conțin printre altele și “opțiunea beneficiarului final privind locul de primire a suportului electronic”. Amintim, prima didactică și profesională se acordă anual prin Ordonanța de urgență nr. 58/ 2023, emisă în urma grevei profesorilor.

În octombrie anul acesta vor primi primele cadrele didactice în valoare de 1500 de lei și profesionale în valoare de 500 de lei, doar angajații din învățământ care au activat în anul școlar 2023-2024, potrivit surselor Edupedu.ro.

Școlile trebuie să întocmească listele cu numele profesorilor și personalului administrativ care primesc primele de carieră didactică și profesionale și să le transmite inspectoratelor școlare, potrivit ordinului de ministru nr. 875/2024 semnat de ministrul Fondurilor Europene și publicat în Monitorul Oficial, vineri, 30 august.

Listele trebuie să conțină numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de domiciliu/reședință, instituția de învățământ în care își desfășoară activitatea, adresa unității de învățământ, și “opțiunea beneficiarului final privind locul de primire a suportului electronic”.

Art. 1. — (1) Începând cu anul școlar 2023—2024 până în anul școlar 2026—2027, listele cu beneficiari finali personal didactic și beneficiari finali personal administrativ din învățământul preuniversitar se întocmesc pe categorii de eligibilitate, la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar de stat, se semnează de reprezentanții acestora, se transmit inspectoratelor școlare județene, respectiv Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Acestea le centralizează și le transmit Ministerului Educației, care le comunică atât în format
letric, cât și electronic Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene până la data de 30 septembrie a fiecărui an.

(2) Lista cu beneficiarii finali conține următoarele informații: numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de domiciliu/reședință, instituția de învățământ în care își
desfășoară activitatea, adresa unității de învățământ, precum și opțiunea beneficiarului final privind locul de primire a suportului electronic.

Art. 2. — (1) Începând cu anul universitar 2023—2024 până în anul universitar 2026—2027, listele cu beneficiari finali personal didactic și beneficiari finali personal administrativ din
învățământul universitar se întocmesc pe categorii de eligibilitate, la nivelul fiecărei universități de stat, se semnează de reprezentanții acestora, se transmit Ministerului Educației, care le centralizează și le comunică atât în format letric, cât și în format electronic Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene până la data de 30 septembrie a fiecărui an.

(2) Lista cu beneficiarii finali conține următoarele informații: numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de domiciliu/reședință, instituția de învățământ în care își
desfășoară activitatea, adresa unității de învățământ, precum și opțiunea beneficiarului final privind locul de primire a suportului electronic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.