Eurodeputatul Maria Grapini, speaker, la PE, la Forumul European pentru Manufactură: Voi continua să pledez pentru implementarea măsurilor de creștere a competitivității europene, reindustrializare și protejarea pieței interne!

În calitatea sa de vicepreședinte al Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor (IMCO) din PE, europarlamentarul Maria Grapini a participat, miercuri, la Bruxelles, ca speaker la Forumul European pentru Manufactură.
Potrivit eurodeputatului Grapini, promovarea viitorului competitivității europene trebuie să fie primul obiectiv pentru noua Comisie Europeană și pentru noul Parlament European.
Piața internă nu poate fi sigură fără o industrie proprie și competitivă, a punctat Maria Grapini, care a mai spus că, în precedentul mandat, în calitate de vicepreședinte al comisiei pentru Piața Internă, a susținut strategia de reindustrializare a UE.
“Consider că industria este pilonul principal al creșterii economice și al coeziunii sociale. Mecanismul pentru Recuperare și Reziliență (MRR), după cum știți, a fost înființat în februarie 2021, în valoare de 723,8 miliarde de euro, cu scopul de a atenua impactul pandemiei asupra economiei. Promovarea competitivității europene nu trebuie făcută doar în documente și reglementări, ci prin măsuri concrete care să permită companiilor să facă cercetare, inovare și retehnologizare. De asemenea, este nevoie de reducerea birocrației, care induce costuri suplimentare, în cazul bugetelor direcționate către cercetare și inovare, politică fiscală permisivă și reducerea costurilor împrumuturilor”, a mai precizat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.
În concluzie, Maria Grapini a menționat că va continua să pledeze, și în noul mandat, pentru implementarea măsurilor de creștere a competitivității europene, reindustrializare și pentru protejarea pieței interne în raport cu țările terțe.
“Am avut, ieri, o dezbatere în comisia grupului S&D, din care fac parte, pe bugetul pe 2025 și noul Cadru Financial Multianual (CFM). Există o mulțime de probleme în negocierea cu Consiliul și Comisia Europeană, dar vă pot asigura că grupul meu politic, S&D, a introdus și sprijină construirea CFM și a bugetului, având în vedere creșterea competitivității și a coeziunii. Aștept propuneri și informații concrete de la dumneavoastră care să mă ajute în inițiativele mele”, a adăugat Maria Grapini.
Nu în ultimul rând, eurodeputatul român a considerat, în mesajul său, că este necesară consolidarea colaborării dintre cei din industrie și instituțiile legislative: Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul, pentru a simplifica procesul legislativ, pentru a crește transparența și pentru a găsi soluții optime pentru creșterea competitivității pe piața internă a UE.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.