Sociologul Alfred Bulai a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Sociologul Alfred Bulai a fost arestat preventiv, joi seară, în dosarul în care este acuzat de mai multe fapte de folosirea funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală. Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 1, este executorie, dar nu este definitivă.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, joi seară, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pe numele lui Alfred Bulai, fost profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).
Alfred Bulai a ieșit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei. Fostul profesor de la SNSPA nu a făcut nicio declarație în fața jurnaliștilor. Procurorii cer arestarea lui Alfred Bulai.

Procurorii „au hotărât luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpat, urmând ca acesta să fie prezentat în cursul zilei de astăzi în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București. Este esențial să subliniem că aceste fapte nu pot fi tolerate. Este inadmisibil și inacceptabil și este de datoria noastră să asigurăm un mediu sigur în care educația să se desfășoare în condiții de respect, demnitate și integritate. Orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabilă și Ministerul Public va acționa cu fermitate împotriva tuturor persoanelor care comit astfel de fapte”, a spus Daniel Nedela, prim procurorul unității de parchet.

”La data de 4.07.2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în comuna Sadova, judeţul Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilire şi prin impunerea unei anume conduite privind viaţa sa sexuală, profitând totodată de poziţia de autoritate decurgând din relaţia cadru didactic-student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale”, a declarat, joi, 5 septembrie, Daniel Nedela, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.