Maria Grapini pune „punctul pe i”, la Strasbourg, în privința combaterii știrilor false. Eurodeputatul a cerut responsabilizarea platformelor digitale, pentru a proteja copiii de informații care pot duce la violență!

Europarlamentarul Maria Grapini a susținut, în plenul PE de la Strasbourg, în prezența comisarului pentru concurență, Margrethe Vestager, necesitatea responsabilizării platformelor digitale, pentru a proteja copiii de informații care pot duce la violență și pentru a combate știrile false! Potrivit eurodeputatului Grapini, cetățenii trebuie să aibă acces la informații corecte, fără a îngrădi dreptul la exprimare!

“Este trist că asistăm la un fake news în direct! Colegi din extrema dreaptă au numit acest document, la care s-a lucrat foarte mult, ca fiind cenzură. Deși doamna comisar a anunțat, de la bun început, că nu va exista o moderare a conținutului. În calitatea mea de vicepreședintă a comisiei pentru Piață internă și Protecția Consumatorilor, cunosc foarte bine acest document și vă spun, cu toată credința, că ori nu ați citit documentul, ori creați fake news-uri – așa cum ați creat în țara dumneavoastră – pentru a fi aleși!”, a punctat, în intervenția sa, Maria Grapini.

În context, europarlamentarul a precizat că, prin acest Regulament, se dorește eliminarea activităților ilegale și răspândirea dezinformării, care perturbă toate alegerile și scara valorilor, în orice stat european și în Uniunea Europeană.

“Așadar, pentru mine este trist că ar trebui să discutăm despre cum anume aplicăm uniform, în fiecare stat membru, acest lucru, astfel încât să nu mai moară copii. Au fost copii care s-au sinucis în urma acestor informații false. Au fost femei violate, oameni uciși pentru bani. Așadar, dragi colegi, citiți înainte de a vorbi!”, a conchis eurodeputatul Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.