Noi alerte de cod galben de vijelii și ploi torențiale, inclusiv în zonele grav afectate de inundații!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis alerte cod galben de ploi însemnate cantitativ și vijelii pentru estul țării, inclusiv în zonele grav afectate de viiturile de zilele trecute, dar și pe litoral.

ANM a emis ATENȚIONARE METEO COD GALBEN pentru intervalul 19 septembrie, ora 10 – 19 septembrie, ora 21, când sunt așteptate ploi însemnate cantitativ. Sunt vizate județele Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța.

”În intervalul menționat, în județele Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța vor fi perioade cu averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 25 l/mp”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emisă alertă COD GALBEN pentru intervalul 19 septembrie, ora 10 – 19 septembrie, ora 21 de intensificări ale vântului în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

”În intervalul menționat, în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h”, a transmis ANM.

Un al doilea mesaj de la ANM anunță ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 19 septembrie, ora 21 – 20 septembrie, ora 18, de intensificări ale vântului pe litoral și averse însemnate cantitativ local în județul Constanța.

”În intervalul menționat, pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50…55 km/h și temporar 60…65 km/h. Local în județul Constanța, în prima parte a nopții vor fi averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp.

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în regiunile sudice, precum și la munte”, a mai transmis ANM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.