Dosarul Revoluției, trimis de ÎCCJ înapoi la Parchetul General-Secția Parchetelor Militare!

ICCJ a decis să trimită înapoi la Pachetul General – Secția Parchetelor Militare a Dosarului Revoluției, printr-o decizie care este definitivă.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis, astăzi, trimiterea înapoi la parchet a Dosarului Revoluției. În acest dosar erau inculpați Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, acuzați de crime împotriva umanității, iar decizia este definitivă.

”În majoritate, constată că procurorul nu a respectat obligaţia procedurală de a regulariza rechizitoriul nr.11/P/2014 din data de 29 iulie 2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare, ce fusese instituită cu caracter definitiv prin încheierea din 14 iunie 2024 pronunţată de completul de judecători de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 1687/1/2022/a2”, se arată în minuta ICCJ.

ICCJ a explicat de ce a fost luată această decizie. ”În baza art. 347 alin. (3) Cod procedură penală raportat la art. 346 alin. (3) lit. a) Cod procedură penală dispune restituirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare a cauzei privind pe inculpaţii Iliescu Ion, Voiculescu Voican Gelu, Rus Iosif trimişi în judecată prin rechizitoriul nr.11/P/2014 din data de 29 iulie 2022 al acestei unităţi de parchet, faţă de inaptitudinea rechizitoriului de a învesti instanţa, nefiind posibilă stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii”, a precizat sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.