Eurodeputatul Maria Grapini a pledat, în Parlamentul European, pentru pace și stoparea războiului din Ucraina!

Europarlamentarul Maria Grapini a pledat, în cadrul unei intervenții tranșante în Parlamentul European, în prezența vicepreședintelui executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, răspunzător pentru o economie în serviciul cetățenilor, pentru pace și stoparea războiului din Ucraina.

“Condamn, de la bun încept, războiul și uciderea oamenilor nevinovați. Mor și români, acolo, pentru că, în Ucraina, există o parte din teritoriile istorice ale României. Ce vreau să spun este că am fost foarte atentă la comunicare. Eu cred că trebuie să ne schimbăm modul de comunicare pentru a avea suportul cetățenilor. Înșiruirea unor sume de bani pe care le dăm Ucrainei, fără a explica cetățenilor de ce oferim aceste sume, reprezintă o greșeală. Țara mea, România, a ajutat Ucraina și cetățenii săi mai mult, poate, decât pe proprii cetățeni. Și am făcut acest lucru pentru că înțelegem că este nevoie să ajutăm!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, este foarte importantă poziția UE, care trebuie să facă demersurile necesare la ONU, SUA și celelalte puteri mondiale, pentru a determina Rusia să oprească această agresiune și această ucidere în masă a unor oameni nevinovați.

“Asta este important să știe cetățenii, pentru că, altfel, nu vom avea suportul lor. Noi nu dăm bani din propriile buzunare, noi dăm bani de la cetățeni. Trebuie să se oprească acest război hidos. Cea mai hidoasă formă de manifestare rămâne războiul!”, a conchis europarlamentarul Grapini.

De menționat faptul că Maria Grapini a militat, și în precedentul mandat, de nenumărate ori, în Parlamentul European de la Bruxelles și Strasbourg, pentru pace, avertizând în privința consecințelor escaladării acestui conflict.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.