Scandal pe legea „Iohannis senator” în Coaliție. Ciucă nu mai vrea alianță cu PSD după alegeri!

Nicolae Ciucă, președintele PNL, s-a arătat deranjat de faptul că partenerul său de coaliție, Marcel Ciolacu, nu susține demersurile politice din interiorul coaliției de guvernare, motiv pentru care liberalii vor avea „o atitudine pe măsură”.

Nicolae Ciucă a confirmat practic că nu prea se mai pune problema continuării coaliției PNL – PSD după alegeri.

„Tot ce ţine de problemele tehnice specifice guvernării le vom rezolva la fel de responsabil cum am făcut-o până acum. Legat de ce vom face după alegeri, eu îmi exprim punctul de vedere că nu văd cum putem să realizăm o coaliţie cu Partidul Social Democrat în astfel de condiţii”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

„Eu cred că este normal să discutăm despre acest demers (n.red. candidatura președintelui Iohannis la alegerile parlamentare) ca fiind o nevoie de clarificare legislativă, pentru că demersul a existat până la un moment dat în cuprinsul legii. Astăzi nu mai există şi ne referim la situaţiile specifice când se suprapun alegerile. A fost o discuţie pe care am avut-o cu premierul Marcel Ciolacu, am convenit amândoi că este nevoie de această clarificare. În momentul de faţă, observ că există mai multe poziţii şi o dezangajare de la acest proiect. Ca atare, în momentul în care noi discutăm, este clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei, motiv pentru care vom avea o atitudine pe măsură”, a adăugat Ciucă.

Săptămâna trecută, PNL a depus în Parlament un amendament de modificare a legii, astfel încât șeful statului să poată deveni parlamentar, după ce îi expiră mandatul, dacă își va dori acest lucru. Practic, potrivit modificării legii cerute de PNL, Iohannis nu va trebui să demisioneze din funcție înaintea alegerilor parlamentare din 1 decembrie. Dar președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a explicat luni, 23 septembrie, într-o discuție cu jurnaliștii, că, din punctul său de vedere, nu este normal să fie dată o lege cu dedicație pentru șeful statului: „Nu îl susțin pentru că nu cred că este o urgență și nu cred că este corect să facem o lege pentru un singur om. Este însă corect să aibă dreptul să candideze și să fie ales”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.