Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj cu ocazia deschiderii anului universitar: ”Urez studenților un an universitar plin de împliniri pe plan uman și educațional!”

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis, cu ocazia deschiderii anului universitar, un mesaj sutelor de mii de studenți, prin intermediul căruia le urează acestora un an universitar plin de împliniri, pe plan uman și educațional.
„Fără Educație, nu putem dobândi acele competențe necesare unei societăți competitive. De asemenea, nu putem avea respect față de valori, nu putem crea plus valoare și nu putem avea o conviețuire sigură, fără violențe!
Dreptul de a învăța este fundamental pentru fiecare om pentru că o societate poate fi condusă spre progres doar de oameni educați. Educația nu poate fi de calitate și trainică dacă nu există oameni bine pregătiți în domeniu și dacă nu există condițiile necesare pentru a o transmite elevilor și studenților.
În aceste condiții, responsabilitatea profesorilor este foarte mare, iar Ministerul Educației are, în aceeași măsură, responsabilitatea unui proiect național pentru educație, pentru a crește calitatea sistemului educațional.
Să nu uităm că Guvernul este dator să aducă educației superioare o mai bună integrare și adaptare la așteptările pieței muncii, în pas cu tendințele europene și mondiale. Educația din România ar trebui să cultive talente și să formeze valori. Doar prin consolidarea de centre universitare puternice, cu o cultură a calității bine conturată și cu o cooperare activă atât cu mediul privat, cât și cu parteneri europeni și internaționali, putem să oferim aceste oportunități.
Urez studenților un an universitar bun, plin de împliniri pe plan uman și educațional și, în context, le mulțumesc, din suflet, tuturor celor care au înțeles noblețea și importanța educației și și-au dedicat viața acestei profesii nobile!”, a precizat, în mesajul său, eurodeputatul Grapini.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.