Maria Grapini a cerut Comisiei Europene să revizuiască Regulamentul privind industria auto. Eurodeputatul susține că, pentru o industria auto competitivă, este nevoie de alocare de bani pentru cercetare, inovare și retehnologizare!

Europarlamentarul Maria Grapini, vicepreședinte al Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorului din PE, a solicitat Comisiei Europene să revizuiască Regulamentul privind industria auto și să aloce bani pentru cercetare, inovare și retehnologizare, astfel încât industria auto să rămână competitivă.

“Cred că sunteți de acord cu mine că o economie fără o industrie competitivă nu are viitor. Tocmai ați fost nominalizat pentru un portofoliu pe economie și eu cred că, atunci când se ia o decizie, se stabilesc niște termene pentru industrie, așa cum a fost în cazul industriei auto, trebuie să se facă mai întâi un studiu de impact serios, nu așa cum face Comisia, chestionând o sută de persoane. De asemenea, să nu uităm că industria auto are o balanță pozitivă, fiind, de altfel, un pilon important, care oferă 14 milioane de locuri de muncă la nivel european!”, a punctat eurodeputatul Grapini, în prezența vicepreședintelui executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Potrivit eurodeputatului Grapini, industria auto este importantă pentru Uniunea Europeană, dar trebuie decise măsuri concrete, pentru ca această industrie să ajungă acolo unde se dorește la nivelul conducerii UE.

“Cred, domnule comisar, că, deși avem nevoie de fonduri, nu este suficient să avem doar bani, este nevoie și de timp… de aceea consider – ca om care a lucrat 36 de ani în industrie – că nu este nicio greșeală să resetăm termenele, dacă considerăm că, în acest mod, se falimentează industria europeană. Și așa cum America are “First America!”, m-aș bucura să avem și noi „First Europa”!, a conchis Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.