Eurodeputatul Maria Grapini condamnă acțiunile fostului ministru al sănătății, medicul Tătaru: “Este păcat că aceste cazuri prejudiciază imaginea medicilor!”

Deși condamnă acțiunile fostului ministru al sănătății, medicul  Tătaru, eurodeputatul Maria Grapini subliniază importanța profesiei de medic și consideră că acest tip de acțiuni, care aduc grave prejudicii imaginii medicilor, nu ar trebui generalizate.

“Eu vreau să revin la perioada pandemiei. În acea perioadă, am făcut foarte multe sesizări, și când a fost ministru domnul Tătaru, și când a fost domnul Vlad Voiculescu, și când a fost premier, Florin Cîțu, pentru că au făcut niște achiziții care au prejudiciat bugetul României. Mai mult, în acea perioadă, au transmis, și în România, numeroase fake news-uri potrivit cărora au susținut că au fost obligați să achiziționeze acea cantitate uriașă de vaccinuri anti-Covid. Am explicat, de numeroase ori, eu fiind în PE, că deși achizițiile erau comune la nivelul UE, fiecare stat membru a precizat clar care este cantitatea pe care vrea să o cumpere. Nimeni nu a impus României ce cantitate de vaccinuri anti-Covid să cumpere. Să fie foarte clar! Asta a fost prima mare minciună!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, milioane de doze de vaccinuri anti-Covid expirate au fost, astfel, aruncate. Situația a fost similară, a mai spus eurodeputatul, și în cazul măștilor neconforme când, personal, a informat premierul de atunci, Ludovic Orban, că, în România, existau capacități suficiente în industria textilă, unde un număr de 175 de firme puteau să lucreze și să livreze cantități suficiente de măști conforme.

De altfel, a mai precizat Maria Grapini, UE a pus la dispoziția tuturor statelor membre standardul de produs și, astfel, puteam să lucrăm, pe plan intern, și să livrăm cantitatea necesară de măști.

“Revenind la „cazul Tătaru”, eu vreau să spun, de la bun început, că am o mare stimă față de medici. Este o profesie atât de grea – eu am fost salvată de la moarte de medici foarte buni din România, de  trei ori. Este păcat că, aceste cazuri, ca și cel al fostului ministru, Nelu Tătaru, strică imaginea medicilor. Alături de Teleorman, Vasluiul este cel mai sărac județ din România. „Cum poți să iei, ca medic, ouă, găini sau 100 de lei de la bolnavi? Este de neacceptat!”, a conchis Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.