HiSky încheie încă un trimestru în creștere. Compania a avut cu 28% mai mulți pasageri decât în 2023!

Compania aeriană HiSky a va încheia anul 2024 cu 1,9 milioane de pasageri transportați, conform estimărilor la încheierea celui de-al treilea trimestru. În primele nouă luni ale anului, compania a înregistrat un număr de peste  1.500.000 pasageri, o creștere procentuală de 28%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatele raportate se înscriu în traiectoria ascendentă a numărului de zboruri și gradului de încărcare, pe care compania o înregistrează de la ridicarea restricțiilor de călătorie impuse de pandemie.

România este principala piață care contribuie la volumele de trafic, cu un procent de 64% dintre pasageri care au călătorit de pe aeroporturile din țară, comparativ cu 36% înregistrați pe aeroportul din Republica Moldova. La fel ca în trimestrul anterior, cele mai accesate rute au fost cele interne, care fac legătura între București și orașele din vestul țării, Cluj Napoca și Timișoara.

„Rezultatele acestui sezon sunt cele mai bune, de până acum. Asta așteptăm să spunem după fiecare raportare trimestrială, mult timp de acum înainte. Ne aflăm, în continuare, într-o etapă de expansiune și ne bucurăm că cifrele susțin și confirmă această direcție. După trei ani de prezență pe piață suntem, cu siguranță, în topul celor mai dinamice companii aeriene din regiune, însă, mai important de atât este că am reușit să ajungem în topul încrederii pasagerilor. Este aceeași încredere pe care și noi le-o oferim atunci când alegem să deschidem rute pe în care nu multe companii sunt dispuse să investească. Este cazul destinațiilor interne, Cluj Napoca și Timișoara, care au devenit astăzi printre cele mai căutate, așa cum suntem siguri că va deveni și Oradea, cea de-a treia rută internă pe care o operăm, din octombrie, de la București”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Evenimentul acestei veri în aviația românească, lansarea curselor directe între București și New York, după 21 de ani de pauză, s-a dovedit o alegere câștigătoare pentru operatorul aerian. Peste 18.000 de pasageri au ales să zboare, fără escală, din România către Statele Unite ale Americii, în mai puțin de patru luni de la inaugurarea rutei.

În susținerea strategiei de creștere a portofoliului și cotei de piață, compania a deschis, în această toamnă alte trei rute regulate. Astfel, din luna octombrie, pasagerii pot călători din Oradea către București și Londra, iar de pe aeroportul Otopeni din capitală, către principalul aeroport din Franța, Paris, Charles de Gaulle. HiSky ajunge, astfel, la 34 de rute directe, operate de pe aeroporturile București, Cluj Napoca, Timișoara, Satu Mare, Iași, Oradea și Chișinău, cu o flotă de zece aeronave Airbus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.