Eurodeputatul Maria Grapini sprijină producătorii: “Nu sunt de acord cu faptul că economia de piață funcționează după legi nescrise!”

Europarlamentarul Maria Grapini a reiterat necesitatea ca producătorii să fie sprijiniți, iar plafonarea adaosului comercial la raft să fie limitată. Potrivit eurodeputatului Grapini, economia de piață înseamnă să ai reguli clare, pentru o competiție loială și pentru protecția consumatorilor.

“Nu sunt de acord cu faptul că economia de piață funcționează după legi nescrise. Avem foarte multe legi, directive și regulamente europene de funcționare a competiției loiale în piață. Așadar, și când se aplică principiul libertății pieței, și se reglează cererea cu oferta, avem legi pe care trebuie să le respectăm!”, a punctat Maria Grapini.

În privința declarației domnului ministru al Agriculturii, Florin Barbu, potrivit căreia carnea de porc nu se va scumpi, eurodeputatul Maria Grapini a precizat că, deși nu știe dacă această afirmație este fundamentată pe studii,  a menționat că, în județul Timiș, s-a mai pornit un abator, fostul Comtim.

”Practic, producția de carne de porc va crește și, atunci, pe principiul cererii și al ofertei, probabil că nu vom avea o scumpire a cărnii de porc, de Sărbători!”, a conchis Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.