O nouă diversiune demontată de Romsilva. ”Brazi uscați”, ”atacați chimic”, ”păduri falnice de brazi uscate pe kilometri întregi”? Oare așa să fie?

O nouă diversiune (ordinară) ce vizează decredibilizarea Regiei Națională a Pădurilor a fost demontată, rapid, de specialiștii Romsilva. Cel puțin așa reiese dintr-un video devenit viral, realizat de către o persoană fără absolut nicio pregătire în domeniul silviculturii, într-o pădure administrată de către Ocolul Silvic Vatra Dornei din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Tot în acel video, aceleași ”mâini criminale” ar fi pus la pământ, într-o parcelă alăturată, o pădure ”falnică de brazi” și au ”spânzurat niște cutii negre”.

Ionuț Abutnăriței, inginer silvic și șef al Ocolului Silvic Vatra Dornei, a mers exact în cele două parcele și demontează avalanșa de informații false lansate de persoana care nu are nici cele mai elementare cunoștințe de silvicultură.

În realitate, brazii uscați sunt de fapt molizi, cât se poate de sănătoși, NU este niciun atac chimic și așa arată o pădure tânără și sănătoasă de molid. Pădurea din parcela 124A NU a fost pusă la pământ de ”mâini criminale”, ci de o furtună puternică, în 29 august 2023. Iar acele ”cutii negre spânzurate” sunt de fapt curse feromonale, care NU atacă chimic arborii, ci atrag și elimină insectele dăunătoare, care ar putea infesta pădurile sănătoase din jur. Adică exact pe dos!

Reacția Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva este clară: Informați-vă de la specialiști, NU vă lăsați manipulați de persoane care nu au nicio pregătire de specialitate și nu răspândiți informații false. Și dacă tot am adus vorba despre răspândit și dacă vă place video-ul de mai jos, dați share!

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.