Maria Grapini a cerut Comisiei Europene mai mult pragmatism în programele de investiții. Eurodeputatul a pledat, la Strasbourg, pentru eliminarea decalajelor de competență în UE!

Europarlamentarul Maria Grapini a cerut pragmatism Comisiei Europene, în programele de investiții, pentru eliminarea decalajelor de competență în Uniunea Europeană, pentru a oferi pieței muncii personal calificat.

“Nu discutăm un subiect nou. De foarte mult timp, constatăm că avem decalaje de competență în Uniunea Europeană. Problema este dacă se vor găsi metodele optime și dacă se vor aplica, mult mai eficient, programe de reconversie, programe pentru competențe, mecanisme de ajustare. Dacă privim, însă, rezultatul actual, vedem că nu reușim să eliminăm acest decalaj de competență!”, a punctat, în intervenția sa, în plenul PE de la Strasbourg, eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, educația trebuie suprapusă pe cerințele economiei, în contextul în care, acum, avem și o strategie de reindustrializare.

“De ce competențe avem nevoie? Nu avem nevoie doar de diplome, ci de personal calificat. Din păcate, patru din cinci IMM-uri nu-și găsesc oameni calificați! Companiile nu au curajul să investească, pentru că nu au personal calificat!”, a mai spus europarlamentarul.

De asemenea,  Maria Grapini a precizat că noua Comisie trebuie să analizeze foarte bine dacă, atunci când investește, există și un rezultat concret al investiției.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul a reiterat necesitatea eliminării acestui decalaj de competențe de la nivelul Uniunii Europene, între statele membre, dar și în raport cu piața globală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.