Ministrul David cere politicienilor să nu „influențeze” sistemul de Educație!

Ministrul Educaţiei recunoaște că începutul de mandat nu este foarte promiţător prin contextul economico-financiar şi politic şi avertizează că sistemul de educaţie n-ar trebui să fie foarte mult influenţat politic.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, a transmis, joi seară, că încă se lucrează la organizarea activităţii, având în vedere comasarea a două ministere. ”Încercăm să gândim un model care să fie eficient”, a transmis ministrul, precizând, de asemenea, că începutul de mandat nu este foarte promiţător prin contextul economico-financiar şi prin contextul politic.

”Încă suntem în faza de organizare a ministerului. Au fost cele două ministrele, al Educaţiei şi al Cercetării, cu încă câteva componente. Acum suntem în faza de organizare şi încercăm să gândim un model care să fie eficient. Să nu avem direcţii care se suprapun, să nu avem oameni care fac acelaşi lucru. Încercăm să folosim eficient şi bugetul pe care îl vom avea şi gândim şi propunem un buget care să ne asigure buna funcţionarea sistemului”, a declarat, joi seară, într-un live pe Facebook, ministrul Educaţiei, Daniel David.
Potrivit acestuia, chiar dacă încă se lucrează la organizare se rezolvă şi problemele de zi cu zi ale activităţii.

”Începutul de mandat nu este foarte promiţător prin contextul economico-financiar şi aş spune şi prin contextul politic în care ne aflăm, cea mai înaltă instituţie a ţării nefiind încă bine aşezată”, a afirmat ministrul.

Acesta a precizat că perspectiva sa, într-o altfel de situaţie complicată, este să aibă o strategie pe termen scurt şi mediu, probabil până la începutul lunii iunie, şi o strategie pe termen mediu şi lung, după luna iunie.

”În strategia asta pe termen scurt-mediu, ceea ce este foarte important pentru mine este să pot realiza un diagnostic al sistemului nostru de educaţie şi de cercetare (…) un diagnostic care să ne susţină după aceea. Politici bazate pe dovezi pe termen mediu şi lung, fiindcă tot în mintea mea este ideea că sistemul nostru de educaţie şi de cercetare n-ar trebui să fie foarte mult influenţat politic”, a mai declarat ministrul.

Potrivit acestuia, ”arhitectura ar trebui să rămână relativ stabilă, iar politicienii, ministrii care au şi coloratură politică, să nu vină să schimbe arhitectura şi să bulversăm mereu sistemul la fiecare schimbare de ministru, ci, sigur, să vină cu politicile proprii într-o arhitectură care este însă una sănătoasă şi care ne conectează cu bunele practici europene”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.