D-Tech Forum 2025. Victor Negrescu cheamă România să contribuie la viitorul Plan European de Competitivitate

Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu, va deschide pe 30 mai prima ediție a D-Tech Forum 2025 de la București, un summit regional organizat de V+O Communication, ce își propune să alinieze viziunile asupra digitalizării și securității cibernetice în contextul Planului European de Competitivitate. Evenimentul va adresa colaborarea între cele trei grupuri principale implicate în acest demers pan-european: legiuitorii, autoritățile executive și sectorul privat.

În cadrul evenimentului, ce se va desfășura la Banca Națională a României, vor participa miniștri și reprezentanți ai instituțiilor din România responsabile de digitalizare și securitatea cibernetică, alături de personalități de top din sectorul privat, inclusiv CEO, CISO, CIO, CTO, precum și experți în securitate cibernetică din alte țări din regiune. De asemenea, vor fi prezenți specialiști din Parlamentul European și factori de decizie din cadrul autorităților altor state, cu scopul de a discuta implicarea României în inițiativa lansată de Victor Negrescu în luna martie la Bruxelles.

„Am lansat la Bruxelles dezbaterile privind modul în care Uniunea Europeană trebuie să răspundă provocărilor tehnologice globale, reducând în același timp diferențele dintre statele membre în ceea ce privește accesul la resurse digitale, în cadrul viitorului Plan European de Competitivitate. D-Tech Forum 2025 va fi un bun prilej pentru a discuta concret despre cum putem implica activ România și companiile românești din domeniul IT&C în construirea Europei Digitale până în 2030, bazată pe acces echitabil la tehnologie, inovare sustenabilă și infrastructură digitală modernă”, declară Victor Negrescu, Vicepreședintele Parlamentului European.

Printre invitați se numără Bogdan Ivan – Ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Marius Moisescu – Decanul Facultății de Automatică și Informatică, Universitatea Politehnică, Ciprian Dobre – Prorector al Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Gabriela Folcuț, director executiv Asociația Română a Băncilor, Sergiu Zaharia, Director Cyber Strategy Advisory – Deloitte, reprezentanți ai altor instituții precum și experți în digitalizare și securitate cibernetică, din România și alte țări.

O parte din subiectele propuse a fi dezbătute sunt asigurarea accesului democratic la societatea și serviciile digitale, aplicații AI în automatizarea serviciilor digitale, aplicații pentru rețele și tehnologie 5G/6G, acces universal la plăți electronice, asigurarea confidențialității versus lupta împotriva terorismului, reglementarea securității cibernetice, factorul uman în evaluarea riscurilor cibernetice, dar și altele mai tehnice precum securitatea dispozitivelor mobile sau protejarea echipamentelor în IoT.

”D-Tech Forum 2025 este conceput astfel încât să aducă laolaltă peste 20 de experți din România și alte țări, care le vor împărtăși din cunoștințele lor celor 230 de participanți. Am creat contextul perfect pentru ca profesioniști cu idei similare să poată discuta despre provocările comune cu care se confruntă, să stabilească noi conexiuni de afaceri și noi proiecte comune. Ne propunem ca prima ediție să reprezinte un prim pas în conturarea efortului public-privat de a crește impactul digitalizării în România în anii următori”, spune Eugen Ilea, director V+O Communication.

Pentru detalii despre înscriere și participare, agendă și vorbitori, urmăriți D-Tech Forum 2025 pe LinkedIn, Facebook, sau contactați organizatorii la contact@dtechforum.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.