Expoziție la Muzeul Militar din Capitală
De la toporul de silex până la avionul modern de luptă, de la luptătorul din neolitic până la pilotul de supersonic, vizitatorii Muzeului Militar din Capitala au trecut prin istoria mai multor secole. Au asistat şi la demostraţii de tehnici de luptă antică, medievală şi modernă.
Zăngănitul armelor atrage numeroşi spectatori dornici să vadă reconstituiri ale unor dueluri din epoci trecute. Mercenari germani sau italieni atât de căutaţi în vestul Europei, şi de oraşe, şi de nobili sau chiar de regi şi de împăraţi pentru eficienţa lor. Se înarmau în funcţie de adversarul cu care urmau să lupte şi fiecare companie de mercenari avea anumite obligaţii ferme faţă de cel care îi angaja.
În Ţările Române, cei mai cunoscuţi mercenari au fost arnăuţii şi trabanţii, primii de origine albaneză şi greacă, iar cei din urmă, în general germani şi italieni.
Cămăşile de zale, armurile şi armele erau confecţionate şi apoi reparate de meşteşugarii care nu se bucurau de gloria cavalerilor ori a mercenarilor. În schimb, munceau din greu şi îşi vindeau marfa scump.
În curtea Muzeului Militar, iubitori de activităţi mai paşnice au putut urmări cum se ţesea sau confecţiona un obiect casnic în perioada dacică.