Sporuri nesimțite la Poșta Română
În ultimii ani statul a devenit unul dintre cei mai buni angajatori, iar mulţi dintre români visează la un astfel de job. Economica.net dezvăluie care sunt cele mai importante beneficii ale angajaţilor Poştei Române. Spor de 100% din salariu pentru orele suplimentare necompensare cu ore libere; spor de 50% din salariu pentru munca în zile de sâmbată, duminică şi sărbătoare legală; munca pe tura de noapte e premiată cu spor de 25%, sunt doar câteva dintre avantajele angajaţilor de la companiile de stat.
ECONOMICA.NET prezintă beneficiile salariaţilor companiei naţionale Poşta Română, coordonată de Ministerul Comunicaţiilor. CN Poşta Română a fost şi în 2015 compania cu cel mai mare număr de salariaţi din România, potrivit informaţiilor comunicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pentru publicaţia noastră.
Iată care sunt cele mai importante beneficii ale angajaţilor Poştei:
Angajaţii sunt răsplătiţi pentru orele suplimentare care nu au fost compensate cu ore libere plătite cu spor în valoare de 100% din salariul de bază;
Salariaţii primesc pentru orele lucrate în zilele de sâmbată, duminică şi în zilele de sărbătoare legală spor în valoare de 50% din salariul de bază;
Munca pe tura de noapte e premiată cu spor de 25% din salariul de bază;
Şefii au indemnizaţie de conducere, de până la 4.000 lei lunar;
Longevitatea angajaţilor în Poşta Română e premiată cu indemnizaţie la pensionare egală cu două – cinci salarii de bază.
Poşta Română acordă mamei, salariată a companiei naţionale, pentru naşterea şi adopţia fiecărui copil câte un ajutor în valoare de 1.000 lei.
Salariaţii Poştei primesc la prima căsătorie un ajutor egal cu un salariu de bază de încadrare.
Angajaţii Poştei încasează între un salariu şi 30 de salarii compensatorii în caz de concediere individuală sau colectivă.
În 2016, salariaţii care se deplasează la domiciliul clienţilor cu trăsură şi cal primesc lunar din partea Poştei suma de 80 lei pentru întreţinerea acestor mijloace de transport.
Poşta Română a avut, în medie, 24.814 angajaţi în 2015, afaceri în scădere, la peste 1 miliard lei şi a revenit pe pierdere în valoare netă de 33 milioane lei
Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.