Fotoreporter Agerpres, premiu la un salon internațional

Fotoreporterul Silviu Matei de la Agenția Națională de Presă AGERPRES a fost recompensat cu un premiu special al juriului la prima ediție a Salonului internațional de fotografie ‘The Power of Press Photography’, ce a fost vernisat sâmbătă după-amiază la Deva, sub auspiciile Uniunii Artiștilor Plastici filiala Deva.

Pe simezele Galeriei de artă ‘Forma’ din Deva sunt expuse cele mai bune fotografii de presă realizate de 44 de fotoreporteri și jurnaliști din cinci țări ale lumii.

Curatorii salonului, Marius Olariu și Ovidiu Munteanu, corespondenți ai postului public de televiziune TVR1 și pasionați de fotografia de presă și artistică, au selectat pentru acest salon 110 fotografii, cu temă liberă, din câteva sute de lucrări care au fost trimise organizatorilor, într-un interval de o lună.

‘Ideea acestui salon a venit în momentul în care am dorit să arătăm că fotografia de presă este la fel de importantă ca un text bine scris. Un reportaj reușit trebuie să le cuprindă, obligatoriu, pe cele două. În opinia mea, de multe ori, fotografia de presă poate sta alături de cea artistică, prin emoție și compoziție, chiar dacă este realizată în condiții de stres’, a declarat, pentru AGERPRES, Marius Olariu.

În urma analizării fotografiilor prezentate, juriul — format din jurnalistul Cornel Nistorescu, profesorul Dorel Găină de la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca și artistul fotograf Kalman Sztrharszky, a acordat premiul I al Salonului fotoreporterului Furkan Temir (Turcia) — VII Photo Agency Instanbul.

Premiul al II-lea a revenit lui Marius Peptan (România) — fost fotoreporter la ziarul ‘Hunedoreanul’, iar premiul al III-lea a fost atribuit lui Ramin Mazur (Republica Moldova) — freelancer.

Fotoreporterul Silviu Matei, de la Agenția Națională de Presă AGERPRES, a obținut un premiu special al juriului pentru fotografia intitulată ‘În luptă cu focul ascuns’, după care s-a realizat, de altfel, afișul oficial al expoziției. „Juriul a apreciat compoziția lucrării și atmosfera pe care o degajă fotografia”, a explicat Ovidiu Munteanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.