Liana Buzea lansează cartea „200.000”

 Într-o perioadă dominată de cea mai mare mobilizare a societăţii civile postdecembriste, încununată cu proteste și mobilizări civice în masă pentru a rezolva probleme cu care România se confruntă la nivel național, persoana care a adus în România mișcarea de curățenie a naturii „Let’s Do It!” a ales să prezinte povestea din spatele celui mai amplu proiect de voluntariat din țara noastră.

 Autoarea cărții „200.000”, Liana Buzea, povestește experiența proprie, din momentul în care a aflat despre proiectul de curățenie a țării, pe bază de voluntariat, inițiat în Estonia în 2008, până în ziua de 25 septembrie 2010, zi în care s-a încheiat prima mobilizare civică în masă a României pentru curățarea naturii de gunoi.

În anul 2010, aproximativ 1.289 de români au organizat proiectul pe parcursul unui an de zile, iar aproape 200.000 de români au ieșit din case pentru a arăta în primul rând că România poate să se mobilizeze pentru o cauză socială, în pofida neajunsurilor și a problemelor cu care se confruntă.

Pe parcursul a aproape 200 de pagini, autoarea prezintă cu sinceritate și vulnerabilitate situațiile prin care a trecut, refuzurile, greșelile făcute, conflictele cu care s-a confruntat și mai ales modul în care o echipă întreagă a găsit soluții și a rezistat psihic și emoțional să ridice cea mai mare mobilizare eco socială din România.

Am scris „200.000” în primul rând pentru a inspira orice român să se activeze să rezolve orice problemă vede în jurul său. Să nu aștepte să o rezolve alții pentru el, ci să ia singur inițiativa și să construiască singur evenimentul, proiectul, compania, asociația sau orice e nevoie să rezolve problema cu care se confruntă. Și să încurajeze oamenii dimprejurul său să facă ceva constructiv, proactiv și util.” a declarant Liana Buzea, autoarea cărții 200.000.

Cartea beneficiază de un cuvânt înainte din partea alpinistului Alex Găvan, un susținător aprig al cauzelor de protecția mediului, dar și de testimoniale din partea mai mulor persoane publice: Claudia Tocilă, Vlad Gliga, Dragoș Bucur și Cristian China Birta.

Lansarea va avea loc joi, 18 mai 2017, ora 19:00, în București, la SenecaAntiCafe (str. Arhitect Ion Mincu nr. 1, București). La lansare vor vorbi alpinistul Alex Gavan, un susținător aprig al cauzelor de protecția mediului, blogger-ul Chinezu’ (Cristian China Birta) și curatorul TEDxEroilor Vlad Gliga.

Pentru a intra în posesia cărții, vă invităm să intrați pe www.editurafilos.ro și să dați click pe comandă 200.000. În maximum o săptămână cartea ajunge oriunde în România.

În final, autoarea adresează o întrebare: „Tu ce carte citești anul acesta?”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.