Goji, calități miraculoase pentru menținerea sănătății
Goji este un arbust exotic intrat nu de foarte multa vreme in vocabularul romanilor. Desi beneficiile goji sunt cunoscute inca din China Antica, pe piata romanesca abia de cativa ani a inceput acest fruct sa-si faca simtita prezenta.
Goji face parte din categoria fructelor de padure si mai poarta denumirea de fructul lupului. De culoare rosie, fructul goji are gustul dulce-acrisor. El se gaseste cel mai des in forma uscata, precum stafidele.
Goji. Informatii nutritionale
Fructul este o buna sursa de vitamine si minerale. Printre acestea enumeram: vitamina C, fibre, fier, vitamina A, zinc, antioxidanti.
Fructul contine 8 aminoacizi esentiali. O singura portie pe zi confera aproximativ 10 la suta din doza zilnica de proteine. De, asemenea, fructul contine carbohidrati complecsi care stabilizeaza nivelul glicemiei si reduc pofta de de dulce.
Atentie! Inainte de a consuma goji, cere sfatul medicului intrucat poate interfera cu anumite medicamente.
Evita fructul goji daca ai tensiunea arteriala mica, daca iei medicamente pentru subtierea sangelui, daca ai tensiune arteriala prea mica sau prea mare, daca alaptezi sau esti insarcinata. Fructul goji poate duce la avort spontan.
De asemenea, consumat in cantitati mari, fructul poate duce la toxicitate cauzata de excesul de vitamina A.
Goji. Beneficii pentru sanatate
Iata cateva beneficii pentru sanatate ale fructului goji.
1. Stimuleaza sistemul imunitar
Gratie continutului ridicat de vitamine si antioxidanti, goji imbunatateste functionarea sistemului imunitar si protejeaza organismul impotriva gripei si racelii.
2. Stimuleaza pierderea surplusului de kilograme
Fructul goji confera multa energie dintr-o portie mica. Gustul bogat, dulce, precum si continutul de fibre pastreaza senzatia de satietate pentru mai mult timp. Adauga fructele in iaurt sau salate si vei beneficia de un aport de vitamine cu un continut scazut de calorii.
3. Antioxidanti pentru ochi si piele
Antioxidantii din fructele reduc efectul distrugator al factorilor poluanti din mediul inconjurator asupra ochilor si a pielii.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.