Concurs de proiecte pentru adolescenți la Replika

Centrul de Teatru Educațional Replika lansează un concurs de proiecte teatrale dedicat trupelor de adolescente și adolescenți din țară. Proiectele au în centru realizarea unor spectacole de teatru pe tema violenței (violență de gen, violență în cupluri de adolescente/adolescenți, violență domestică, bullying, cyberbulling).

Trupele câștigătoare (două) vor realiza, fiecare, un spectacol de teatru care trebuie să aibă premiera până în luna decembrie 2020. Spectacolele vor fi jucate la Centrul Replika.

Centrul va asigura producția spectacolelor și va plăti costurile de transport, cazare, masă pentru reprezentațiile din Bcurești, în cazul în care trupele nu vor fi din București.

În procesul de construcție a spectacolelor, trupele vor beneficia de îndrumarea permanentă a artistelor și artiștilor Centrului Replika.

Pentru a putea selecta cele două trupe care urmează să lucreze la spectacolele pe tema violenței, echipa Centrului de Teatru Educațional Replika așteaptă până pe data de 1 mai, la adresa centrulreplika@gmail.com, următoarele materiale:

– 3 scene din viitorul text de teatru;

– o motivație de maxiv o pagină (de ce a fost aleasă o anumită dimensiune a violenței);

– dezvoltarea ideii spectacolului (o jumătate de pagină);

– o descriere a trupei (maxim o pagină).

Selecția va fi anunțată pe data de 15 mai.

Producția celor două spectacole realizate de către trupe de adolescenți face parte din misiunea educațională a Centrului Replika, preocupat, încă de la apariția sa, de încurajarea artei pentru publicuri tinere și de susținerea echipelor de adolescente și adolescenți care își creează propriile limbaje teatrale.

 

ARTĂ. ADOLESCENȚĂ. NON-VIOLENȚĂ este un proiect multianual, inițiat de Asociația Culturală Replika și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Centrul de Teatru Educaţional Replika reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative, concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea. Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor.

Centrul REPLIKA își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.

În 2016, Centrul de Teatru Educaţional Replika a obținut premiul AFCN pentru incluziune socială și dialog intercultural și a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural, secțiunea “Proiecte culturale şi festivaluri”.

În 2018, în cadrul ”Galei Premiilor UNITER”, Centrul REPLIKA a primit ”Premiul Consiliului Britanic” (The British Council Award)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.