Cătălin Drulă, cel mai implicat ministru al Transporturilor din ultimii 32 de ani!
Fapte, nu vorbe! Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, este, de departe, cel mai bun ministru al Transporturilor din ultimii 30 de ani.
Concret, Cătălin Drulă a menționat, într-o postare pe o rețea socială, că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a accesat fonduri europene în valoare de aproape 1,4 miliarde de lei de la începutul anului. Membrul Executivului a mai precizat că acest lucru înseamnă o creștere de 135% față de perioada similară din 2019.
O veste excelentă, la final de lună: execuție bugetară record pe fonduri europene. Este rodul șantierelor de infrastructură deschise în toată țara! Până pe 28 aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a reușit să absoarbă 1,384 miliarde de lei – prin proiecte finanțate din fonduri europene.
Față de aceeași perioadă a anului trecut, este o creștere de aproape 14%, iar față de 2019 de 135%.
Acești bani se văd concret în proiectarea și execuția drumurilor expres și a autostrăzilor (de exemplu: A0, Autostrada Sibiu – Pitești, drumul expres Craiova – Pitești, A7, A8, Autostrada Transilvania, Podul de la Brăila) și în modernizarea liniilor de cale ferată – spre exemplu, Brașov – Sighișoara – Simeria – Arad sau București – Giurgiu, a precizat ministrul Drula
Dezvoltarea CFR Marfă a fost afectată de deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în conducere a unor persoane fără a ţine cont de criteriile de competenţă şi nu este normal ca o societate care, în 2003 – 2004, era „perla” companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor să ajungă în situaţia de astăzi, a declarat, săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la întâlnirea pe care a avut-o cu federaţiile sindicale de la SNTFM CFR Marfă S.A.
Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort,, discuţiile purtate cu reprezentanţii Alianţei Federaţiilor Tehnice Feroviare şi ai Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane s-au axat pe identificarea soluţiilor pentru rentabilizarea CFR Marfă precum şi cu privire la măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă în cadrul planului de restructurare adoptat la nivelul societăţii.
Cătălin Drulă a adăugat că, în urma discuţiilor purtate la Bruxelles pe tema CFR Marfă, „am fost bucuros că oficialii de la Comisia Europeană au înţeles situaţia reală în care se află această companie şi au apreciat planurile de restructurare şi returnare a ajutorului de stat, pe care le-am prezentat”.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a discutat săptămâna trecută la Bruxelles, cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager, şi cu comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, despre finanţarea a cinci segmente de autostradă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
„Am avut o întâlnire foarte productivă cu doamnele comisar Adina Vălean şi Margrethe Vestager. Le mulţumesc amândurora pentru sprijinul acordat priorităţilor României din domeniul transporturilor şi, cu precădere, proiectelor ce le dorim finanţate prin PNRR. Am discutat aplicat despre: Autostrada A7: Ploieşti – Paşcani; Autostrada A8: Tg. Mureş – Miercurea Nirajului şi Leghin – Paşcani; Autostrada A3: Nădăşelu – Poarta Sălajului; Autostrada A1: Marginea – Holdea”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.
Cătălin Drulă a subliniat că priveşte cu încredere către finalizarea negocierilor dintre România şi Comisia Europeană pe PNRR.
Nu în ultimul rând, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, recent, a fost adoptată hotărârea pentru ultimele exproprieri de culoar necesar în județul Sălaj pentru Autostrada Transilvania. Oficialul a mai spus că, din momentul emiterii autorizației de construcție, lucrările au 18 luni termen de execuție.