Claudiu Năsui avertizează: Planurile PSD-PNL sunt să pună capăt pilonului 2. Vor să vă ia banii care merg lunar acolo!
Deputatul USR Claudiu Năsui consideră că proiectul de ordonanţă de urgenţă care modifică acte normative în domeniul pensiilor private conţine măsuri prin care „să fie goniţi” administratorii de pilon 2.
„V-am spus că o să se întâmple. Iată că a apărut prima ordonanţă prin care să fie goniţi administratorii de pilon 2. Planurile PSD-PNL sunt să pună capăt pilonului 2. Vor să vă ia banii care merg lunar acolo. Ca să vă daţi seama în ce hal de neruşinaţi şi mincinoşi sunt. Săptămâna trecută, după ce i-am dat în vileag, au negat, după care şi-au continuat planul ca şi cum nimic n-ar fi. E mare urgenţă vara asta! Trebuie să dea 35 de pagini de ordonanţă acum pe pilonul 2. Nu mai poate fi amânat. Pe cine mai prostesc? După campania cu ‘banii pierduţi din pilonul 2’ (nu s-au pierdut banii, dar ei n-au nici capacitatea nici interesul să înţeleagă), acum începe gonirea administratorilor”, a scris fostul ministru al Economiei, pe Facebook.
Potrivit acestuia, proiectul de ordonanţă de urgenţă ar reprezenta un prim pas, urmat şi de alte măsuri care să vizeze „birocratizare şi control, combinat cu campanii de presă”. Pe de altă parte, Năsui le reproşează guvernanţilor că nu iau măsuri în ce priveşte pensiile speciale.
„Miza sunt banii pe care îi cotizaţi în fiecare lună la pilonul 2. Banii dumneavoastră pe care îi vor ei. Nu banii deja acumulaţi. Miza e ce mai vine pe viitor. Vor face încă o companie de stat ca să preia portofoliul fondurilor gonite. Ca să vă zică că banii dumneavoastră sunt acum în siguranţă la un nou Bancorex. La cum merg lucrurile, în 2024 nu vom mai avea pilon 2, iar pensiile speciale vor fi mai mari ca niciodată. Ăsta e statul specialilor. Să tot plătim taxe şi impozite. Nu s-ar atinge de pensiile speciale nici morţi. Cum să se atingă de ele când premierul PNL câştigă mai mult din pensia specială decât din salariul de prim-ministru? Aşa că se ating de banii dumneavoastră din pilonul 2”, susţine Năsui.
Conform notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de OUG, „având în vedere dezvoltarea şi evoluţia sistemului de pensii private, pentru crearea unui cadru legal actualizat la cerinţele şi provocările existente” se impune revizuirea cadrului primar de reglementare.