Preţul caşcavalului sau al brânzei maturată va ajunge la 100 lei/kg!

Scumpirea laptelui va aduce creşteri de preţuri pentru toate lactatele şi brânzeturile. Preţul unui kilogram de caşcaval sau brânză maturată va ajunge în retail la 100 lei/kg.

Ca urmare a scumpirii materiei prime şi a costurilor mai mari cu producţia pe care le au procesatorii, dar şi a adaosurilor ridicate practicate de retaileri,  preţul unui kilogram de caşcaval sau brânză maturată, făcute 100% din lapte de vacă, va ajunge în retail la 100 lei/kg până la finalul acestui an,  consideră Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).

„Caşcavalul va ajunge la 100 lei/kg. Cel mai ieftin caşcaval în retail este 47 lei/kg şi cel mai scump este aproximativ 67 lei/kg“, a declarat Dorin Cojocaru.

Totodată, Marius Chiorean, property manager la Torokoi, brandul deţinut de compania Binal Mob, controlată de Lukacs Marta şi Szakacs Nimrod din judeţul Alba, afirmă că este necesară o canitate de 10 litri de lapte pentru a face un kilogram de caşcaval şi preţul minim pentru acesta este 35 de lei.

Dacă un producător vinde cașcavalul cu mai puţin de 35 lei/kg este voluntariat, nu business, pentru că nu face profit.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.