George Simion și colegii săi îi acuză pe liderii Coaliției că își bat joc de producătorii români. Proiectul AUR pentru susținerea produselor românești a primit aviz negativ!

Liderii AUR acuză că „în vreme ce public plâng pe umerii producătorilor români și vorbesc despre importanța produselor locale, partidele parlamentare votează împotriva proiectelor de lege destinate promovării produselor românești!”.
 Proiectul AUR pentru susținerea produselor românești a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaților, au mai spus George Simion și colegii săi.
 Concret, AUR propune instituirea obligaţiei comerciantului de a acorda spaţii distincte de expunere, semnalizare la raft şi vânzare a produselor româneşti, limitarea cantităţii de produse din categoriile carne, ouă, legume, fructe, miere de albine, lactate şi panificaţie, provenite din afara lanţului alimentar scurt, la 50% din volumul de marfă pe raft, introducerea unor dispoziţii noi privind etichete pentru carnea comercializată pe teritoriul României.
 „Prin urmare, o inițiativă care urmărește protejarea produselor locale și a producătorilor români a fost respinsă în comisie.
 Singura șansă ca proiectul să treacă este aceea de a fi votat în plenul Camerei Deputaților, acolo unde sperăm să existe suficienți deputați cărora să le pese cu adevărat de producătorii români”, au conchis liderii AUR.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.