Ministrul Burduja, prestație la superlativ la Abu Dhabi. Ponta: E prima dată când aud un ministru român expunând în engleză niște idei “smart” și pe înțelesul partenerilor străini!

Prestația ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, la Abu Dhabi, la lansarea GRIC – Gulf Romania Investment Council,  a fost la superlativ. Pentru prima dată, după prea mulți ani, România a fost reprezentată de un ministru tânăr, extrem de bine pregătit, care a ținut un discurs apreciat, plin de idei și soluții pliate pe realitatea acestor timpuri, într-o engleză impecabilă.

Nu o spunem noi ci chiar fostul premier, Victor Ponta, care s-a declarat impresionat de prestația lui Sebastian Burduja.

„Felicitări organizatorilor și reprezentanților Guvernului și ai Companiilor din Energie și IT care , în sfârșit, au prezentat România cum trebuie la asemenea întâlniri. În cazul lui Sebastian Burduja,  e prima dată după multi ani când aud un ministru român expunând în engleză niște idei “smart” și pe înțelesul partenerilor străini”, a spus, pe pagina de Facebook, Victor Ponta, prezent și el la acest important eveniment.

Prezent la Abu Dhabi, alături de o puternică delegație românească și găzduit de prieteni din Emiratele Arabe Unite, Ministrul Burduja a susținut, impecabil, cuvântul de deschidere la RO-UAE TECH&ENERGY SUMMIT, organizat la nivel înalt de Gulf Romania Investment Council (GRIC). Potrivit ministrului, s-a discutat despre viitorul cooperării noastre, cu proiecte concrete în energie, IT&C, securitate cibernetică și cercetare aerospațială, agricultură, infrastructură de transport, industria de apărare și multe altele.
Cu această ocazie, a mai spus Burduja, a fost vizitată Khalifa University și am aflat despre rezultatele lor în industria spațială, inteligență artificială, telecomunicații, tehnologie nucleară, lasere de mare putere și altele. Capacitățile, talentul și viziunea noastră sunt complementare, a adăugat ministrul român.
În continuare, a fost vizitat Dubai Future Foundation, care stabilește viziunea strategică pentru dezvoltarea Emiratelor. Am fost impresionat de Președintele lor, de #OneMillionArabcoders și de #DubaiFutureAcademy, care oferă tinerilor abilitățile necesare într-o lume digitalizată, a mai menționat Burduja.
Punctul culminant al zilei a fost întâlnirea cu ministrul de stat al Emiratelor Arabe Unite pentru inteligență artificială, economie digitală și aplicații de lucru la distanță, E.S. Omar Sultan Al Olama (عمر سلطان العلماء) – „un vizionar pentru viitor, care are grijă de tinerii de astăzi”.
„Am decis să lucrăm împreună și să construim o punte de IA bidirecțională între România și Emiratele Arabe Unite, care va ajuta țările noastre să avanseze și să învețe unele de la altele.
Muzeul Viitorului din Dubai este împodobit cu o frumoasă caligrafie arabă: „Viitorul nu așteaptă. Viitorul trebuie proiectat și construit astăzi.” de H.H Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Este gândul cu care am venit acasă”, a conchis Sebastian Burduja.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.