„Explozia” prețurilor la alimente anunță cele mai scumpe sărbători de Crăciun de după 1990!

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, iar românii se gândesc încă de pe acum ce delicatese să prepare. Anul acesta românii nu vor mai avea parte de mese pline de bunătăți, care mai de care mai sofisticate, și asta pentru că alimentele s-au scumpit cu peste 20% în ultimul an.

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, iar românii se gândesc încă de pe acum ce delicatese să prepare. În ultimul timp au circulat doar vești rele despre prețuri crescute și facturi mărite la energie, iar viitorul nu se arată prea roz din acest punct de vedere, așa că românii vor avea o masă mai sărăcăcioasă anul acesta.

Produsele de bază pe care orice român la avea în casă precum uleiul sau untul, pentru mulți a ajuns un lux. Conform Institutului naţional de statistică alimentele s-au scumpit considerabil fată de anul precedent. Mai exact,  zahărul costă acum cu 62,6% mai mult față de luna octombrie a anului trecut, uleiul s-a scumpit cu 43%, iar gazele cu 40%.

În luna mai acestui an, prețul untului era e 10,50 lei/200gr, iar acum preţul acestuia este de 14,50 lei/200gr conform Antena 1. Scumpiri masive există și la carne. Mai exact, în luna mai preţul era de  22,99 lei/kg, iar acum este 25,90 lei/kg.

Așadar, din punct de vedere economic lucrurile nu stau deloc bine, iar din câte se pare anul acesta mesele de Crăciun nu vor fi la fel de bogate ca în anii precedenți.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.